Vinete coapte congelate. Cât pot fi păstrate la frigider

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vinete coapte la congelate
Vinete coapte la congelate

Pe lista de legume conserate apar şi vinete coapte congelate. Există studii care au analizat după cât timp îşi pierd vinetele coapte congelate proprietăţile nutritive şi beneficiile pentru sănătate.

Nutriţioniştii spun că vinete coapte congelate se pot păstra la frigider nu mai mult de 5 luni, pentru că îşi pierd total proprietăţile benefice pentru sănătate. De asemenea, trebuie să mai ştiţi că o porţie de vinete coapte congelate îşi pierde prin congelare în jur de 25% din substanţele nutritive importante.  

Printre beneficiile pe care le are o porţie de vinete coapte congelate se poate trece şi faptul că poate fi de ajutor pe timpul iernii pentru cei care ţin dietă. De exemplu, 100 de grame de vinete coapte congelate au aproximativ 25 de calorii. Mai mult, în timpul curelor de slăbire sunt excelente în curele de slăbire şi pentru că au un conţinut important de minerale, vitamine, fibre şi proteine. 

De asemenea, important este ştiut că o porţie de vinete coapte la congelator nu trebuie mâncate în mult ulei sau combinat în mâncăruri prăjite pentru că au o capacitate foarte mare a absorbi uleiul şi sunt foarte greu de digerat. 

Vinete coapte congelate. Întăresc oasele şi scade colesterelul rău

Pe lângă faptul că sunt foarte sărace în calorii, o porţie de vinete coapte congelate are proprietăţi deosebite şi pentru că au un conţinut mare de proteine, vitamine, fier, potasiu, calciu, sodiu, fosfor, magneziu, pectină sau zaharuri solubile. Vinetele au conţinut important de fitonutrienţi esenţiali care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi hrănesc creierul. 

Datorită vitaminei K şi bioflavonoidelor, care întăresc vasele de sânge, iarna, consumul de vinete coapte vă ajută să scăpaţi de eventualele cheaguri de sânge. Astfel, proprietăţile  vinetelor pentru sănătate sunt şi în ceea ce priveşte reducerea semnificativă a riscului de infarct şi accidente vasculare cerebrale. Se mai spune despre vinete şi că sunt de mare ajuto în tratamentele aterosclerozei şi a gutei. De asemenea, vinetele sunt indicate şi pentru cei care suferă de sindromul colonului iritabil şi de gastrită cronică, ajută la întărirea oaselor, combaterea osteoporozei şi a osteoartritei.  

Vinetele au conţinut de nasunină, un antixodant important pentru creier, pentru că protejează membrana celulară a lipidelor. Nasunina este un antioxidant important mai ales în cazul femeilor aflate la menopauză. De asemenea, vinetele conţin acid clorogenic, care are proprietăţi antivirale, împiedică schimbările mutagenice şi ajută organismul să scadă colesterolul rău.  

Se mai spune că prin conţinutul crescut de fibre, proprietăţile vinetelor pentru sănătate sunt şi în ceea ce priveşte protecţia tractului digestiv şi împiedică apariţia cancerului de colon. 

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri