Trei soluţii de tratament pentru cicatrici. Remedii naturiste care ameliorează aspectul ţesutului îngroşat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oţetul de mere scade colesterolul şi nivelul glucozei din sânge, dar determină şi o exfoliere mai rapidă a pielii
Oţetul de mere scade colesterolul şi nivelul glucozei din sânge, dar determină şi o exfoliere mai rapidă a pielii

E greu să trecem prin viaţă fără a avea măcar o cicatrice. Dacă aceasta e într-un loc vizibil încrederea noastră de sine scade şi ne simţim inconfortabil. Anumite remedii naturale pot ameliora aspectul ţesutului lezat.

Orice rană determină în organism producerea suplimentară de colagen, motiv pentru care ţesutul lezat capătăt un aspect zgrunţuros, în relief, pe măsură ce se vindecă. Cicatricile sunt în fapt un nou ţesut care apără corpul de germeni şi bacterii, ţesut care nu mai este la fel de elastic precum acela pe care l-a înlocuit. Aspectul este, prin urmare, diferit.

Cei mai norocoşi pot avea cicatrici plate, pale, pe care să le poată ascunde cu ajutorul fondului de ten. Ceilalţi însă au dificultăţi în a masca semnele roşii, crescute în relief. Gelurile şi cremele împotriva cicatricilor pot fi o soluţie de reducere de dimensiunilor şi aspectului neplăcut, dar costă bani, la fel ca şi varianta acoperirii cu un tatuaj.

Dacă sunteţi în căutarea unor soluţii ieftine, naturale şi la îndemână acestea pot fi chiar la bucătărie, potrivit health.com.

Oţetul de mere are numeroase beneficii pentru sănătate. Recunoscut pentru proprietăţile sale de a scădea nivelul glucozei din sânge şi a colesterolului, ca şi pentru efectul de detoxifiere a organismului, oţetul de mere este eficient şi pentru tratamentul cicatricilor, determinând o mai rapidă exfoliere a pielii şi o atenuare a aspectului ţesutului.

Se foloseşte în părţi egale, cât oţet atâta apă în care se înmoaie un beţişor pentru urechi cu care se tamponează cicatricea. Se lasă să acţioneze timp de un sfert de oră după care se spală local cu apă. Se aplică tratamentul de două ori pe zi. Este indicat să nu se pună oţet direct pe ţesutul afectat pentru că există riscul unei iritaţii. E mai bine să fie diluat cu apă.

Mierea brută este un remediu popular în bucătărie nu doar pentru faptul că este sănătoasă, ci şi pentru proprietăţile sale medicinale, antibacteriene care ajută rănile să se vindece. Lichidul gălbui stimulează fluxul de oxigen, determinând vindecarea mai rapidă a ţesuturilor distruse. Agenţii antimicrobieni din miere crează o barieră protectivă în faţa înfecţiilor, reducând riscul formării unor cicatrici severe. Mai mult decât atât, mierea ajută la regenerarea pielii şi previne formarea excesului de colagen.

Se aplică miere pe ţesutul afectat şi se masează timp de 10 minute. Apoi, se lasă să acţioneze circa o oră înainte de a fi îndepărtată cu apă caldă. Se poate face o mixtură exfoliantă  dintr-o lingură de bicarbonat de sodiu la două linguri de miere. Se masează uşor pielea timp de 3 minute, apoi se clăteşte. Pentru rezultate bune, tratamentul trebuie urmat de două ori pe săptămână. În cazul mixturii cu bicarbonat de sodiu, tratamentul trebuie urmat doar o dată pe săptămână.

Sucul de lămâie este o altă variantă. Cei care suferă de acne probabil că au auzit de zeama de lămâie care acţionează ca un înălbitor pentru petele roşii.

Într-o  linguriţă de zeamă de lămâie se îmbibă bine bumbacul unui beţişor pentru urechi, se aplică pe zona respectivă, se lasă să acţioneze şi se îndepărtează după 10 minute. Se repetă de două ori pe zi.

La fel ca şi oţetul de mere, zeama de lămâine este acidă, astfel că, în cazul în care aveţi tenul ultrasensibil diluaţi cu puţină apă înainte de aplicare. De reţinut că zeama de lămâie face tenul fotosensibil. Dacă ieşiţi în soare aplicaţi o cremă protectivă sau acoperiţi zona tratată pentru a evita iritarea ei.    

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite