Trei lucruri simple, dar esențiale pentru a te simți fericit. „Rețeta” recomandată de finlandezi

0
Publicat:

Se spune că nu există persoane care să nu fie capabile să se simtă fericite, cu excepţia celor lipsite de motivaţia de a lucra la cultivarea acestui important sentiment.

Femeie fericită. FOTO Shutterstock
Femeie fericită. FOTO Shutterstock

Reţeta pentru o viață fericită este căutată de sute de ani.

Unii au găsit-o sau speră să o descopere, în timp ce alții au abandonat speranța că vor mai avea parte de ea.

Lecții gratuite despre fericire 

Țara cu cei mai fericiți oameni din lume oferă cursuri gratuite despre fericire. 

În luna martie a acestui an, Departamentul pentru Turism al acestui stat a anunțat o ofertă pentru zece persoane pe care le-a invitat să viziteze Finlanda - desemnată țara cea mai fericită din lume pentru al șaselea an consecutiv, potrivit World Happiness Report - pentru un masterclass despre fericire, potrivit cnbc.com.

Cererile n-au contenit să apară. Peste 150.000 de persoane din întreaga lume au aplicat pentru oportunitatea inedită oferită de finlandezi.

Cum cererea a fost atât de mare, organizatorii au decis să prezinte și în format virtual cursul susținut de cinci instructori.

„Lecțiile” despre fericire au devenit disponibile online din 14 septembrie.

„Acest masterclass vă va duce cu un pas mai aproape (de fericire), cu informații de la cinci antrenori pe patru teme principale: Natură și stil de viață, Sănătate și echilibru, Design și cotidian și Alimentație și bunăstare”, se arată în descrierea cursurilor, potrivit CNBC.

Iată ce mesaje importante se desprind din cursul de fericire finlandez:

1. Conectarea cu natura este importantă pentru sănătatea ta mentală, indiferent unde locuiești

„Chiar și o perioadă mică de timp petrecută în natură reduce stresul, îți limpezește mintea, îți oferă experiențe și îți permite să te conectezi cu tine însuți în moduri pe care numai natura le poate face”, spune Mikaela Creutz, o excursionistă și iubitoare de natură, în timpul masterclass-ului.

2. Este mai bine să-ți spui că ai destul decât să vrei mai mult

Există un dezavantaj în a ținti mereu mai sus și a vrea mai mult, potrivit lui April Rinne, un autor și speaker care predă despre importanța de a îmbrățișa schimbarea.

Rinne definește „suficient” ca fiind echilibru, armonie și suficiență/renunțarea la exces.

3. Modul în care îți amenajezi spațiul poate avea un impact asupra sănătății tale mentale

Specialista în design Taina Snellman-Langenskiöld spune că pentru ea, calitatea „bună” nu înseamnă cele mai scumpe lucruri și că, uneori, lucrurile pot avea mai multă valoare pentru că le-am făcut cu mâinile noastre sau pentru că materialele folosite la fabricarea lor au fost durabile. 

Snellman-Langenskiöld sugerează să ne înconjurăm numai de obiecte semnificative, care vor trece testul timpului și vor fi mereu atrăgătoare pentru noi.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite