Tratamente naturiste pentru insolație

0
Publicat:

Insolația, o afecțiune cauzată de expunerea prelungită la soare și căldură excesivă, poate pune serios în pericol sănătatea noastră. Cu toate acestea, înainte de a recurge la medicamente sau tratamente convenționale, merită să încercăm opțiunile naturiste pentru a ne alina simptomele și a favoriza recuperarea.

Insolația, o afecțiune cauzată de expunerea prelungită la soare FOTO Shutterstock
Insolația, o afecțiune cauzată de expunerea prelungită la soare FOTO Shutterstock

În zilele toride de vară, expunerea excesivă la soare și căldură poate cauza insolația. Simptomele precum febra, durerile de cap și greața pot deveni dificil de suportat. Înainte de a recurge la medicamente sau tratamente convenționale, iată câteva tratamente naturiste, eficiente.

Infuzia de salcie: scade febra

salcie jpg

Salcia este o plantă cunoscută pentru proprietățile sale antipiretice și antiinflamatorii. Infuzia de salcie este un remediu natural excelent pentru a scădea febra și pentru a stimula transpirația, contribuind astfel la răcirea corpului.

Pentru a pregăti infuzia, aveți nevoie de 2 lingurițe de scoarță de salcie și o cană cu apă fierbinte, notează Click pentru Femei. Lăsați să infuzeze timp de 10 minute, apoi strecurați lichidul și consumați o cană pe zi. Pentru un alt tratament eficient, puteți opta pentru tinctura de salcie, 20-30 de picături, de 3 ori pe zi, amestecate cu puțină apă.

Ceaiul de gălbenele: alungă migrenele

ceai galbenele

Durerile de cap asociate cu insolatia pot fi atenuate prin consumul de ceai de gălbenele. Pregătiți o infuzie din 2 lingurițe de flori de gălbenele la 300 ml de apă clocotită.

Consumați ceaiul în 3 reprize, înainte de mesele principale, pentru a vă elibera de migrenele neplăcute.

Oțetul de mere: energizează

Otet de mere_shutterstock 1427699669 jpg

Oțetul de mere este un aliat puternic în lupta împotriva insolatiei. Într-un pahar cu apă, adăugați o lingură de oțet de mere la temperatura camerei și amestecați bine. Consumați conținutul paharului în înghițituri mici.

Oțetul de mere ajută la înlocuirea mineralelor pierdute de organism, oferindu-vă un efect energizant natural.

Infuzia din ceai verde: rehidratează

1 ceai verde jpg jpeg

Ceaiul verde este un alt remediu natural eficient în cazul insolatiei. Pregătiți o infuzie din 2 lingurițe de ceai verde în 200-250 ml de apă clocotită. Lăsați amestecul să se infuzeze timp de 10 minute și apoi beți 2-3 căni pe zi, până vă simțiți mai bine.

Pentru rehidratare, este recomandat și consumul unor cantități mari de apă, precum și băuturi electrolitice naturale, cum ar fi apa de cocos, pentru a restabili nivelurile de lichide pierdute prin transpirația excesivă.

La recuperare pot contribui și fructele și legumele bogate în apă, cum ar fi pepenele verde, castraveții, roșiile sau pepenele galben.

Astfel tratamente naturiste reprezintă o modalitate blândă și eficientă de a combate simptomele insolatiei. Atenție însă, în cazul în care simptomele persistă sau devin mai severe, este recomandată o vizită la medic.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite