Sunătoare şi roiniţă contra tulburărilor de somn

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roiniţa este bună şi contra abceselor sau durerilor de dinţi.
Roiniţa este bună şi contra abceselor sau durerilor de dinţi.

Somnul este indispensabil pentru buna funcţionare a organismului, iar sforăitul afectează calitatea odihnei nocturne. Nu neglija această problemă, pentru că riscurile pentru sănătate sunt destul de mari!

Sforătitul apare când aerul inspirat este perturbat în timpul somnului din cauza îngustării căilor aeriene la nivelul nasului, cavităţii bucale sau gâtului. 

În unele cazuri, sforăitul este însoţit de episoade de oprire a respiraţiei, care poartă numele de apnee. Printre cauzele frecvente ale sforăitului se numără deviaţia de sept, polipii nazali, dar şi greutatea mult peste medie a persoanei.


Uvuloplastia cu laser este utilă în tratamentul sforăitului. Este indicată şi în anumite cazuri de apnee uşoară şi moderată. 

Câteva picături de ulei de măsline administrate înainte de culcare reduc semnificativ sforăitul.


Urzică


Toarnă o cană de apă peste 4 linguri de frunze de urzică şi lasă să dea într-un clocot. Apoi ia de pe foc, acoperă şi laşi la infuzat 30 de minute. Bea 2 căni de ceai pe zi, ultima înainte de culcare. 


Salvie


Peste 2 linguriţe de frunze uscate de salvie toarnă o cană de apă clocotită, acoperă cu un capac şi lasă la infuzat 30 de minute. După răcire, strecoară şi îndulceşte cu miere, apoi fă gargară de 2 ori pe zi.


Roiniţă


Toarnă o cană de apă clocotită peste o linguriţă de frunze uscate de roiniţă, acoperă cu un capac şi lasă la infuzat 15 minute. Bea 1-2 căni, ori de câte ori e nevoie. Roiniţa este bună şi contra abceselor sau durerilor de dinţi. Clăteşte gura de mai multe ori pe zi cu ceai din frunze de roiniţă.

Află pe Clicksanatate.ro cum să ai un somn mai bun cu un remediu cu sunătoare!

Ce reacţii adverse poate avea excesul de suc de lămâie

Aşa slăbeşti mai uşor dacă ai diabet!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite