Schimbarea dietei produce efecte în dormitor. Ce alţi factori influenţează disfuncţia erectilă şi cum pot fi eliminaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu cât numărul kilogramelor e mai mare, cu atât viaţa sexuală e mai puţină şi mai proastă
Cu cât numărul kilogramelor e mai mare, cu atât viaţa sexuală e mai puţină şi mai proastă

Numărul de kilograme, dieta, nivelul colesterolului, fumatul, alcoolul sau stresul sunt tot atâţia factori care provoacă, printre alte probleme de sănătate, şi disfuncţii erectile. Vestea bună e că odată înlăturaţi, viaţa sexuală se îmbunătăţeşte.

Atenţie la greutate! Kilogramele în plus înseamnă de multe ori viaţă sexuală în minus. Persoanele obeze au un risc mai mare de a avea şi un nivel ridicat al colesterolului, diabet, probleme de sănătate legate direct şi de erecţie. Unele studii arată că un bărbat care depăşeşte 100 de centimetri în talie suferă, de regulă, şi de disfuncţie erectilă, potrivit site-ului de ştiri medicale webmd.com. Cei pentru care are importanţă acest aspect al vieţii sunt invitaţi să păstreze o greutate normală.

Dieta mediteraneană. Alimentele care favorizează blocarea arterelor, respectiv cele grase, prăjite, carnea roşie, ar trebui ocolite. Orice problemă cardiacă înseamnă automat şi o diminuare a funcţiei sexuale. Sunt indicate fructele, legumele, peştele şi cerealele integrale. Primenirea dietei produce efecte în dormitor.

Monitorizarea tensiunii. Tensiunea mare distruge vasele şi restrânge alimentarea organismului cu sânge. Dacă acesta nu ajunge la penis nu se produce erecţia. Indicaţia este aceea de a măsura tensiunea regulat. Puteţi avea tensiune mare fără ca măcar să ştiţi acest lucru.

Diminuaţi colesterolul crescut! Atunci când nivelul colesterolului în sânge este prea ridicat vasele de sânge se îngustează încetinind fluxul sanguin. Acest lucru face mai greu de obţinut şi de menţinut o erecţie. Dacă aveţi nivelul colesterolului crescut, discutaţi cu medicul în ce fel trebuie redus acesta, medicaţie, dieta sau amândouă.

Ţineţi diabetul sub control! Cantitatea mare de zahăr din sânge distruge terminaţiile nervoase şi vasele de sânge şi de la nivelul penisului. Vorbiţi cu medicul curant despre metodele adecvate de ţinere în frâu a diabetului.

Renunţaţi la fumat! Aveţi nevoie de un alt motiv pentru a renunţa la acest obicei nesănătos? Iată: bărbaţii fumători sunt de două ori mai dispuşi a avea probleme cu erecţia, comparativ cu nefumătorii. Fumatul afectează viaţa sexuală întrucât substanţele nocive din ţigări îngustează vasele de sânge.

Mai uşor cu alcoolul! Băutura şi sexul nu au o viaţă prea grozavă împreună. Mai mult de un pahar poate diminua cheful de sex, adesea erecţia şi orgasmul.

Cât mai multe exerciţii fizice. Pot îmbunătăţi viaţa sexuală în multe feluri. Exerciţiile fizice păstrează inima şi vasele de sânge sănătoase, ţin greutatea sub control, diminuează stresul şi, în general, vă fac să vă simţiţi bine. Studiile arată că 30 de minute de mers pe jos în fiecare zi pot reduce riscul de disfuncţie erectilă.

Nivelul testosteronului. Începe să scadă de la 30 de ani şi continuă să o facă pe măsură ce persoana înaintează în vârstă. Dacă nivelul scade prea mult, este afectată dorinţa sexuală şi abilitatea de a avea erecţie. Un simplu test de sânge poate arăta nivelul testosteronului şi există o serie întreagă de soluţii de a trata problema. Poate fi greu de crezut însă că un nivel foarte crescut al acestui hormon masculin – provenit mai ales din suplimente alimentare – care clădesc muşchii, slăbesc simultan erecţia. Suplimentele alimentare cu testosteron taie abilitatea organismului de a produce acest hormon, ceea ce înseamnă că problemele încep să apară după ce nu mai luaţi steroizi. Steroizii au şi o serie întreagă de alte efecte secundare nedorite, de la retragerea testiculelor până la pierderea podoabei capilare. Pariul câştigător este acela de a sta departe de astfel de pastile.

Diureticele, antidepresivele, pastilele de relaxare musculară, cele împotriva cancerului, antihistaminele şi opioidele au ca efecte secundare şi disfuncţiile erectile. Indicaţia este de a discuta cu medicul eventualele soluţii de remediere a disfuncţiei erectile.

Managementul stresului. Problemele din cuplu sau de la muncă, o schimbare majoră intervenită în viaţă pot afecta dorinţa sexuală în sensul diminuării acesteia. Dacă apare şi disfuncţia erectilă s-ar putea accentua anxietatea, astfel că e nevoie de un management mai bun al stresului.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite