Salata la pungă, sursă de Salmonella şi E.coli
0Salatele etichetate ca „gata de consum“ sunt foarte periculoase pentru sănătate, crescând riscul de infectare cu Salmonella şi E. Coli, arată datele unui studiu recent.
Cercetarea arată că salatele cu frunze verzi şi spanac sunt supuse unei colonizări cu bacterii, ce pot duce la intoxicaţie alimentară, cel mai frecvent cu Salmonella, E. coli şi Listeria. În 2014, salatele la pungă, contaminate cu Salmonella, au infectat mai mult de 100 de persoane în SUA, dintre care un sfert au fost spitalizate.
În luna februarie 2016, mai mult de 50 de persoane din Victoria, Australia au dezvoltat salmoneloză după ce au mânâncat salată ambalată, în timp ce în luna iulie 2016, 161 de persoane s-au îmbolnăvit şi doi au murit în Marea Britanie, dupa ce au consumat salată mixtă.
Bacteriile, foarte rezistente
Dr. Primrose Freestone, care a condus studiul realizat la Universitatea Leicester, Marea Britanie, a declarat că: „frunzele de salată sunt tăiate în timpul recoltării şi în sucul lăsat de ele creşte Salmonella, chiar şi atunci când este ţinută la frigider. Pentru că bacteria se ataşează de frunze, nici printr-o spălare viguroasă nu pot fi eliminată“.
Află cum se produce contaminarea pe clickpentrufemei.ro
Pot infecţiile bacteriene să favorizeze apariţia cancerului?
Acestea sunt obiceiurile care îţi slăbesc sistemul imunitar!