Remedii pentru meteosensibilitate. Ce te poate ajuta să scapi de durerile de cap și de oase
0Meteosensibilitatea este o stare de disconfort care se manifestă prin stări de neliniște, dureri de cap și de oase, tulburări de somn și de concentrare, cauzate de schimbările meteo care se produc, la un moment dat sau la trecerea de la un anotimp la altul.
Specialiștii spun că peste aceste stări destul de neplăcute se poate trece, pe de o parte cu foarte multă voință și conștientizarea faptului că vinovate sunt doar schimbările din atmosferă. Astfel, se recomandă cel puțin 30 de minute de plimbare zilnic, în aer liber, indiferent de anotimp și vreme.
Pe cealaltă parte, medicii recomandă plantele calmante, cum ar fi sunătoarea, busuiocul și talpa gâștii.
Sunătoarea are că efect un tonus psihic pozitiv, vioiciune și optimism. Datorită acestor calități se recomandă, sub formă de tinctura, infuzie sau pulbere, persoanelor care suferă din cauza vremii mohorâte.
Tinctura de sunătoare poate fi preparată și acasă, vara, din flori de sunătoare proaspăt culese, și iarnă din pulbere de flori uscate și mărunțite și măcinate în râșnită de cafea. Se ia câte o linguriță de tinctura de patru ori pe zi în cure de câte șase săptămâni, după care se face o pauză de două săptămâni, notează ziare.com.
Pulberea de sunătoare poate fi amestecată, în părți egale, cu pulberea de busuioc din care se ia câte un vârf de linguriță, de patru ori pe zi, timp de două luni după care urmează o pauză de zece zile.
În ceea ce privește pulberea, rasneste doar atât cât să-ți ajungă pentru zece zile, perioada după care își pierde calitățile terapeutice, indifferent că e de sunătoare sau busuioc. Pulberea se păstrează la rece, cel mai indicat în frigider, în borcane mici, bine infiletate.
Pentru o infuzie cu efect calmant garantat, amestecă părți egale de sunătoare și talpa găștii și prepară un ceai pe care îl poți bea seară, înainte de culcare.