Remedii naturiste împotriva psoriazisului. Cum domoleşti crustele şi mâncărimile la nivelul pielii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turmericul este un condiment util, care poate fi adăugat în mâncarea bolnavilor cu psoriazis
Turmericul este un condiment util, care poate fi adăugat în mâncarea bolnavilor cu psoriazis

Psoriazisul este o boală autoimună prin care corpul produce mai multe celule ale pielii decât ar fi normal Acest lucru duce la inflamaţii ale epidermei şi la formarea unor cruste albicioase şi uscate.

Crustele sunt însoţite de o senzaţie puternică de mâncărime şi pot fi localizate atât las nivelul scalpului, mâinilor şi picioarelor, cât şi la nivelul trunchiului.  Netratate, crustele plesnesc în adâncime până la nivelul dermei  cauzând dureri puternice. Pentru a evita astfel de neplăceri medicii recomandă păstrarea în permanenţă a hidratării în zona afectată şi urilizarea unor creme emoliente pe bază de uree şi acid acetilsaliclic care să înmoaie crustele.

Aspectul psoriazisului, ca şi senzaţia de mâncărime pot fi ameliorate folosind şi remedii naturale, aflate la îndemâna oricui.

Astfel, înainte de culcare, după ce se întinde crema emolientă în zona unde există crustele se înfăşoară cu o folie de plastic peste care se pune o şosetă sau o bluză pentru ca a da timp substanţei să pătrundă până dimineaţa în piele şi să o păstreze moale, potrivit webmd.com.

Ovăzul este o cale naturală de a păstra pielea hidratată şi poate fi adăugat în apa de baie, având grijă ca apa să fie caldă şi nu fiebinte pentru a nu irita pielea.

Turmericul este un condiment de culoare galbenă, iar studiile făcute până acum au arătat că este eficient şi în tratamentul crustelor date de psoriazis. Recomandarea este aceea de a adăuga condimentul în mâncare sau folosirea suplimentelor care îl conţin.

Capsaicina este o substanţă conţinută în ardeiul iute şi cea care practic îl dă iuţeala. Studiile făcute au arătat că ardeiul iute are efect antiinflamator, că reduce durerea şi roşeaţa pielii.  Poate fi însă iritant la nivelul stomacului.

Staţi la soare între 5 şi 10 minute pe zi. Ultravioletele de tip B pot fi de ajutor în tratamentul afecţiunii.

Oţetul de mere nu e doar un dressing pentru salate, el  poate fi de ajutor şi persoanelor care au psoriazis la nivelul scalpului. Mixat cu apă se întinde pe scalp de câteva ori pe săptămână, efectul fiind acela de calmare a mâncărimii După ce se usucă se îndepărtează la duş pentru a nu produce iritaţii. Atenţie însă! Este contraindicată folosirea oţetului de mere dacă există plăgi sângerânde sau fisuri la nivelul scalpului, produse de psoriazis.

Cremele cu aloe vera au efect antiinflamator şi reduc înroşirea pielii. Cele mai eficiente sunt creme şi gelurile care au în compoziţie  0,5% aloe vera. Nu sunt studii care să ateste eficienţa suplimentelor.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite