Regimul alimentar care previne bolile minţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dieta dezechilibrată, stresul, lipsa de somn ajung să-ţi afecteze memoria şi să te facă vulberabil în faţa bolilor minţii, în special a Alzheimerului. Anumite alimente ajută la buna funcţionare a creierului.

Fibrele şi proteine de origine vegetală, de nelipsit

Datorită faptului că glucoza este necesară creierului, alimentele care conţin fibre, cum sunt seminţele, cerealele integrale, pastele, fructele uscate, trebuie să fie prezente în meniul zilnic. Fibrele reglează eliberarea de zaharuri în corp, de aceea sunt importante, mai ales într-o dietă care susţine sănătatea creierului.

Fibre mai poţi procura şi din fasole, mazăre, năut. Acestea au şi proteine vegetale, motiv pentru care pot înlocui carnea roşie, nerecomandată în acest tip de regim.

În timp ce este indicat să mănânci mai rar carne roşie, peşte ai voie cât de des ai posibilitatea. Acizii graşi Omega-3 pe care ţi-i conferă tipurile de peşte ca macroul sau somonul combat instalarea Alzheimerului, susţin sănătatea creierului şi scad inflamaţiile.

Drojdia de bere previne pierderile de memorie

Motivul pentru care drojdia de bere este recomandată în dieta aceasta este acela că aduce un plus de biotină, cunoscută ca vitamina B8 sau colină, care previne alterarea psihicului şi îmbunătăţeşte capacitatea de memorare.

În plus, te protejează de stres, oboseală şi ai mare nevoie de ea dacă suferi de hipertensiune, ateroscleroză, colesterol mărit, ciroză hepatică. O mai poţi procura din gălbenuş, alune, lactate, sardine, ciuperci, porumb.

Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente susţin buna funcţionare a creierului!

Aşa-ţi reduci glicemia în mod natural!

Prim ajutor în caz de… dureri la urinare

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite