Plante care ajută în tratamentul endometriozei

0
0
Plantele medicinale pot ajuta la diminuarea simptomelor endometriozei, o boală extrem de dureroasă
Plantele medicinale pot ajuta la diminuarea simptomelor endometriozei, o boală extrem de dureroasă

Endometrioza este o boală ale cărei cauze nu sunt cunoscute cu exactitate şi  în care celule ale endometrului – mucoasa uterină – cresc sub formă de plăci în alte părţi ale organismului. Afecţiunea este extrem de dureroasă şi apare la femei din ce în ce mai tinere.

Durerea din zona pelviană este un simptom debilitant al endometriozei şi poate fi prezentă permanent. Tratametnul acestei boli este stabilit de medicul ginecolog în urma diagnosticului.

Anumite plante medicinale pot da o mână de ajutor în echilibrarea hormonală şi ţinerea sub control a simptomelor.

Astfel, piperul călugărului este o plantă care permite organismului să producă o cantitate mai mare de progesteron care poate compensa excesul de estrogen. Se poate lua o linguriţă de tinctură diluată în puţină apă sau sub formă de capsule de 200 – 300 de miligrame, de două ori pe zi, potrivit Cărţii sănătăţii femeii, semnată de dr. Marilyn Glenville, specialistă britanică în sănătate şi nutriţie, membră a Academiei regale de medicină.

O imunitate slabă poate fi una din cauzele endometriozei. Echinacea stimulează imunitatea şi poate fi luată rimp de 10 zile, după care se face o pauză de trei zile şi tot aşa. Doza este de o linguriţă de tinctură diluată în puţină apă, de două ori sau de trei ori pe zi sau sub formă de capsule de 300 – 400 de miligrame, zilnic, potrivit aceleiaşi surse.

Fitoterapia trebuie urmată între 3 şi 6 luni.

Mai multe - Viață sănătoasă

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite