Patru beneficii pentru sănătate pe care le aduce micul dejun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micul dejun este considerată cea mai importantă masă a zilei
Micul dejun este considerată cea mai importantă masă a zilei

Am auzit de nenumărate ori că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Studiile în materie sugerează că este adevărat. Iată câteva motive pentru care nu ar trebui sărit peste această primă masă a zilei.

Faci parte dintre cei care consideră că micul dejun poate fi înlocuit cu orice gustare înfulecată în drum spre slujbă? Dacă da, cel mai probabil că îţi vei face rău sănătăţii încă înainte ca ziua ta să înceapă, potrivit specialiştilor site-ului de ştiri medicale webmd.com.

Am auzit de nenumărate ori că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Studiile în materie sugerează că este adevărat. Iată câteva motive pentru care nu ar trebui sărit peste această primă masă a zilei.

1.Primul motiv este acela că micul dejun ajută la pierderea kilogramelor în plus. Potrivit unui studiu recent, un mic dejun bogat în proteine de calitate este util pentru persoanele care vor să slăbească prin faptul că alungă foamea, reduce din pofte şi topeşte grăsimea menţinând masa musculară. Un studiu publicat în „Jurnalul internaţional de obezitate“, de exemplu, relevă că femeile supraponderale care consumă ouă la micul dejun ca parte dintr-un regim alimentar de slăbit pierd cu 65% mai multe kilograme şi cu 34% mai multă grăsime abdominală, comparativ cu cele care-şi încep ziua ronţăind un covrig.

2.Micul dejun poate reduce riscul de boli de inimă şi diabet. Săritul peste micul dejun poate creşte riscul de a dezvolta boli cardiace şi diabet. Un studiu publicat în jurnalul „Circulation“ care a urmărit mai mult de 25.000 de bărbaţi timp de 16 ani a arătat că aceia care nu obişnuiau să mănânce la micul dejun aveau un risc cu 30% mai mare de a dezvolta boli coronariene. Alte studii au arătat că micul dejun poate proteja în faţa diabetului zaharat de tip 2.

3.Micul dejun furnizează nutrienţii de care avem nevoie. O masă echilibrată luată la începutul zilei care include proteine vegetale, cereal integrale, fructe asigură nutrienţii de care organismul are nevoie pentru a putea funcţiona. Studiile arată că persoanele care iau micul dejun au şanse mai mari să-şi hrănească organismul la timp cu nutrienţi de care acesta are nevoie, inclusive fibre, vitaminele B, A şi C, calciu şi multe altele.

4.Micul dejun creşte performanţa şcolară a elevilor. Fără un mic dejun echilibrat este greu pentru un copil – ca şi pentru un adult – să se concentreze, existând probabilitatea ca el să fie nervos şi obosit. Studiile efectuate au demonstrat beneficiile cognitive ale micului dejun, incluisv rezultate mai bune la teste, o memorie mai bună şi chiar o prezenţă mai activă la ore.  

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite