Leacuri pentru răguşeală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leacuri pentru răguşeală
Leacuri pentru răguşeală

De multe ori, în sezonul rece, dar nu numai, inflamaţia laringelui ne poate face să ne confruntăm cu modificări anormale de voce, cunoscute în mod popular drept „răguşeală”. Această iritare a corzilor vocale poate fi tratată cu succes şi fără medicamente. Vă prezentăm câteva leacuri pentru răguşeală.

Este important de ştiut că răguşeala poate crea inclusiv dificultăţi de respiraţie, în acest caz fiind necesar consultul unui specialist. 

Leacuri pentru răguşeală: Lămâie şi ardei iute

Un prim remediu naturist pe care îl puteţi folosi pentru a vă trata de răguşeală este să turnaţi o ceaşcă de apă fierbinte peste un sfert de linguriţă cu ardei iute, precum şi peste câteva picături de lămâie. Amestecaţi tot conţinutul circa un minut, apoi sorbiţi puţin câte puţin.

Sucul de mentă

O altă modalitate prin care puteţi calma iritarea corzilor vocale este să amestecaţi puţin suc de mentă cu sare şi apă, folosind acest conţinut pentru gargară.

Leacuri pentru răguşeală: Ridichea neagră

Încă un aliment minune care vă poate ajuta să scăpaţi de răguşeală este ridichea neagră. După ce curăţaţi şi feliaţi ridichea, puneţi feliile într-un vas, cu zahăr între ele. Lăsaţi-le câteva ore şi beţi apoi sucul pe care îl lasă acestea.

Ceaiuri şi infuzii cu tei

Într-o cană cu ceai de tei puteţi stoarce suc de lămâie, această combinaţie fiind deosebit de benefică pentru tratarea răguşelii. O altă modalitate este să realizaţi o infuzie cu flori uscate de tei pe care să le puneţi într-un vas cu apă clocotită. 

Leacuri pentru răguşeală: Oţetul de mere

Un alt remediu important pentru tratarea răguşelii este şi oţetul de mere. Amestecaţi o linguriţă de oţet de mere cu jumătate de cană de apă şi beţi câte puţin, la interval de circa şapte ore.

Scorţişoara

Într-un mod asemănător puteţi prepera un remediu pentru inflamarea corzilor vocale şi din scorţişoară. Mai exact, amestecaţi într-un pahar cu apă o linguriţă de scorţişoară şi una de nucşoară, apoi beţi din acest conţinut în fiecare zi.

Leacuri pentru răguşeală: smochine şi migdale

Pentru a vă trata de răguşeală, puteţi să apelaţi şi la două-trei smochine uscate pe care să le puneţi într-un pahar cu apă caldă, timp pentru circa doua ore. Ulterior, pisaţi smochinele până când aveţi o pastă fină. Adăugaţi apoi şi o linguriţă de miere de albine şi consumaţi acest conţinut seară, împreună cu un pahar de apă caldă.

Viață sănătoasă

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite