Iubitorilor de animale, e timpul să daţi patrupedul jos din pat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prietenul blănos are vise animate, latră sau miaună în somn şi poate declanşa şi reacţii alergice stăpânului FOTO jootix.com
Prietenul blănos are vise animate, latră sau miaună în somn şi poate declanşa şi reacţii alergice stăpânului FOTO jootix.com

Asta este, ne pare rău! E oficial: dacă împarţi patul cu un necuvântător somnul tău va avea de suferit. Animalele de companie au vise animate, latră sau miaună în somn şi te trezesc de mult prea multe ori pe noapte.

Dintre iubitorii de animale care dorm cu patrupedele în pat, 30% au raportat că se trezesc cel puţin o dată pe noapte din cauza animalului, potrivit unui nou studiu. Dintre persoanele împărţeau patul cu Miţi sau cu Azorel mai mult de patru nopţi pe săptămână, 63% dormeau prost. Iar 5% dintre proprietarii „blănoşilor“ au declarat că au avut dintotdeauna probleme cu reluarea somnului după ce au fost treziţi de animal, notează „Huffington Post“.

Studiul, care va fi prezentat în cadrul celei de-a 28-a întâlniri anuale a „SLEEP 2014“, se concentrează pe calitatea somnului în cazul în care împarţi patul sau dormitorul cu animalul de companie. Studiile anterioare despre somn s-au concentrat pe împărţirea patului cu partenerul sau cu bebeluşul, mărturiseşte dr. Sowjanya Duthuluru, specialist în somnologie şi autor al acestui studiu.

Căţeii şi pisicile au vise animate, urmărind maşini sau şoareci, latră şi miaună în somn şi chiar pot declanşa reacţii alergice stăpânilor, distrugându-le astfel somnul şi aşa destul de agitat din cauza ritmului vieţii moderne.

Dr. Duthuluru şi colegii săi au rugat 300 de participanţi să răspundă la 17 întrebări despre animalele lor de companie (sau despre lipsa acestora). Dintre cei 300, 148 deţineau animale de companie. Mai mult de jumătate (54%) dintre proprietarii de animale îşi împărţeau patul sau dormitorul cu „blănoşii“. Cercetătorii nu au descoperit nicio diferenţă semnificativă între somnul celor două sexe ale proprietarilor de animale, şi nici între dormitul cu un câine sau cu o pisică.

Totuşi, nu toate veştile sunt proaste. Unii dintre iubitori de animale au declarat că se simt mai alinaţi în somnul lor de prezenţa animalelor de companie. 


Citeşte şi:

STUDIU Câinele sau pisica? Alegerea îţi dă de gol inteligenţa şi personalitatea

Iubitorii de câini sunt realmente diferiţi de cei cărora le plac pisicile, susţine un nou studiu, preluat de Live Science.

Câinele chiar te iubeşte: hormonul dragostei a fost descoperit şi la animalele domestice

Cei convinşi că bucuria căţeilor atunci când îşi revăd stăpânii este doar o chestiune specifică speciei, se înşală amarnic, iar ştiinţa are dovezi pentru asta.

Muşcăturile pisicii pot cauza depresie

Un nou studiu a descoperit o legătură destul de puţin probabilă între muşcăturile pisicii şi depresie. Însă, nu se ştie sigur dacă acest lucru se întâmplă din cauză că oamenii cu risc de depresie sunt mai înclinaţi să îşi ia ca animal de companie o pisică sau dacă într-adevăr muşcătura pisicii produce anumite modificări în creier care conduc la depresie.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite