În ce condiţii cele mai populare ceaiuri pot fi periculoase pentru sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştiai că un simplu ceai poate provoca insomnii sau palpitaţii? Ei bine, îţi poate face rău dacă nu este preparat corect sau dacă îl bei în exces.

Ceaiul este una dintre cele mai sănătoase băuturi pe care le poţi consuma. Acesta are efecte benefice în tratarea diabetelui, dar şi în reducerea riscurilor de a suferi un accident cerebral vascular sau un infarct.

Dincolo de efectele favorabile asupra sănătăţii, trebuie să ştii că majoritatea ceaiurilor pot face rău sănătăţii tale. O atenţie specială trebuie să acorde pacienţii care iau anumite medicamente.

Medicii spun că nu trebuie să bei mai mult de 3 sau 4 căni de ceai de plante. De asemenea, nu trebuie să-l bei după ce a stat în ibric peste noapte, riscul să dezvolte bacterii este ridicat.

Ceaiul verde

Deşi ceaiul verde a fost asociat cu efecte benefice asupra organismului, acesta poate avea şi efecte nocive. Astfel, ceaiul verde pare să reducă densitatea minerală osoasă şi este contraindicat persoanelor cu risc de osteoporoză. De asemenea, ceaiul verde în exces irită stomacul.

O cană de ceai verde conţine 40 mg de cofeină, deci dacă bei mai mult de 2 căni/zi poţi avea neplăceri: insomnie, agitaţie, nervozitate sau chiar tremurul mâinilor. Gravidele şi mamele care alaptează au şi ele interdicţie de a consuma ceai verde.

Ceaiul de mentă

Ceaiul de mentă este unul din cele mai populare infuzii, fiind foarte răcoritor şi un aliat de nădejde în prevenirea şi tratarea a numeroase afecţiuni.Totuşi, ceaiul de mentă băut în exces, poate avea efecte neplăcute. De aceea, dacă suferi de constipaţie sau litiază biliară, evită-l.Poţi bea în schimb, ceai de tei sau de fructe.

Ceaiul de mentă nu este indicat în doze mari în ulcerul gastric sauduodenal. Nu se recomandă în sarcină şi alăptare.

Află pe clicksanatate.ro când trebuie evitate ceaiurile negru şi de muşeţel!

Prevenţia bolilor începe în farfurie

Cât şi cum ţii alimentele la frigider

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite