Curiozităţi despre mierea de albine. Ce beneficii aduce pentru organism
0Pe lista de curiozităţi despre mierea de albine trebuie trecut în principal faptul că este denumit „medicamentul dulce al naturii”.
Mierea de albine aduce beneficii multiple sănătăţii pentru că are în conţinut numeroase vitamine, acizi organici, minerale, antioxidanţi sau aminoacizi.
Mierea de albine este unul dintre cele mai puternice energizante naturale, iar efectul este unul imediat pentru că substanţele pe care le conţine sunt asimilate rapid de organism. Pe lista de curiozităţi despre mierea de albine mai trebuie notat şi faptul că ajută la digestie şi elimină toxinele prin faptul că favorizează tranzitul intestinal. De asemenea, poate echilibra glandele care produc hormoni.
Mierea de albine înlocuieşte foarte bine zahărul rafinat. În plus, nu mai apar carenţe de calciu şi de magneziu în organism, care ar fi în cazul consumului de zahăr. Mai mult, tot pe lista de curiozităţi despre mierea de albine, mai trebuie spus că acest produs natural al albinelor duce la o scădere cu 60-70% a ratei de apariţie a diabetului. Dacă este înlocuit zahărul cu miere de albine în alimentaţia copiilor, se produce o stimulare a proceselor de creştere şi de dezvoltare, atât la nivel fizic, cât şi psihic.
Curiozităţi despre mierea de albine. Poate preveni constipaţia
Tot pe lista de curiozităţi despre mierea de albine trebuie să notăm şi faptul că poate fi un aliment natural care ţine infecţiile departe, protejând de la piele până la tubul digestiv, căile respiratorii şi mucoase.
Mierea de albine poate preveni alergii sezoniere. De asemenea, poate vindeca plăgi, mierea crudă fiind folosită ca remediu încă din Grecia Antică. Potrivit cercetătorilor, mierea are proprietatea de a distruge microbii, aciditatea pe care o conţine având capacitatea de a deshidrata bacteriile. Este recomandat în cazul celor care suferă de obezitatea să înlocuiască zahărul cu mierea de albine.
Cele mai recente cercetări arată că zahărul poate da dependenţă, ceea ce nu e valabil şi în cazul mierii de albine. Potrivit medicilor nutriţionişti, două linguri de miere de albine pe zi poate preveni constipaţia. Mai mult, pentru că mierea conţine lăptişor de matcă, foarte bogat în hormoni estrogeni, care au rol în fixarea calciului în oase, poate preveni osteoporoza.
Mierea de albine este folosită şi în bucătărie, în diverse reţete, dar şi în ceaiuri şi îndulcitor pentru diverse alte preparate. Însă trebuie să ştiţi că mierea de albine îşi pierde din calităţile nutritive prin diluarea în apă fierbinte sau prin coacere.
În ceea ce priveşte contraindicaţiile, mierea de albine nu este recomandată copiilor cu vârste sub un an, iar persoanelor care suferă de diabet zaharat şi de sindromul metabolic trebuie să consulte mai întâi medicul.