Cum să-ți pregătești picioarele pentru sandale
0Sosirea verii ne obligă să acordăm mai multă atenție picioarelor, după perioada îndelungată în care le-am tot protejat cu șosete groase și încălțăminte călduroasă, specialiștii în frumusețe recomandându-ne să parcurgem câțiva pași simpli.

În primul rând, este esențial să vă pregătiți pielea. Ca și în cazul altor zone ale corpului, cea mai bună modalitate de a face acest lucru este prin exfoliere regulată. „Exfolierea este esențială pentru a vă menține picioarele netede și gata pentru purtat sandale”, explică Julita Fagan, tehniciană și educatoare profesionistă în manichiură, potrivit The Telegraph. „Exfolierea regulată nu numai că îmbunătățește aspectul picioarelor, dar ajută și la absorbția mai bună a cremelor hidratante și a tratamentelor - astfel încât nu doar mascați asprimea pielii, ci îmbunătățiți de fapt sănătatea ei”, a adăugat ea.
În ceea ce privește cel mai bun exfoliant, depinde de tipul tău de piele și de cât de îngroșată este pielea. „Exfoliantele mecanice, cum ar fi pilele de picioare sau pietrele ponce, sunt excelente pentru bătături și pielea mai groasă, în special pe călcâie”, explică Fagan.
„Exfoliantele pe bază de cereale pot fi suficient de blânde pentru utilizare regulată, dar s-ar putea să nu fie suficiente dacă ai călcâie crăpate sau picioare foarte uscate. Exfoliantele chimice (cum ar fi cele cu acid lactic sau glicolic) sunt uimitoare pentru netezire și catifelare - perfecte pentru persoanele cu pielea sensibilă sau pentru persoanele predispuse la exfoliere. Dacă ai pielea mai tare sau porți des tocuri, aș sugera să folosești o combinație: începe cu un instrument pentru a îndepărta zonele aspre, apoi continuă cu un exfoliant chimic de câteva ori pe săptămână pentru întreținere.”
Un alt expert în frumusețea picioarelor, Margaret Dabbs, sfătuiește femeile să își „pilească întotdeauna picioarele când acestea sunt uscate”, deci înainte de duș. „Motivele sunt destul de simple: în primul rând, un picior care a fost spălat maschează zonele care trebuie tratate - pur și simplu nu puteți vedea pielea uscată sau bătătura în același mod. Dacă un picior este predispus la crăpături în piele, îmbăierea va înmuia țesuturile”, a spus ea.
Combate călcâiele uscate
Dacă nu ți-ai făcut pedichiura regulat pe parcursul lunilor de iarnă, probabil că te vei confrunta cu călcâie uscate și crăpate la vară. Cea mai bună modalitate de a rezolva acest lucru este prin infuzarea a cât mai multă umiditate în picioare. „Vei avea nevoie de o cremă hidratantă mai bogată decât crema de mâini obișnuită”, sfătuiește Fagan.
„Caută ingrediente precum ureea, care este excelentă pentru descompunerea pielii aspre, untul de shea pentru hidratare profundă și glicerina pentru a ajuta la menținerea umidității. Aplicarea în fiecare seară și purtarea unor șosete de bumbac pot ajuta cu adevărat la absorbția pielii - picioarele tale îți vor mulțumi!”, a adăugat aceasta.
Reîmprospătează-ți oja
Deși nu poți da greș cu un roșu clasic (coraiul arată întotdeauna flatant cu un bronz de vară), ai putea lua în considerare și una dintre culorile sezonului, pentru a arăta că ești la curent cu noutățile. „Vedem o mulțime de nuanțe pastelate care apar în această vară, de la nud/roz abia vizibil, transparent, la roșul penenelui verde strălucitor”, recomandă specialiștii.
Dacă unghiile tale au fost foarte afectate în lunile secetoase și reci, atunci ai putea investi și într-un produs pentru întărirea unghiilor. „Gelul de construcție oferă unghiilor de la picioare un finisaj neted și lucios, care durează mult mai mult decât oja obișnuită și protejează unghiile fragile de crăpături și rupturi”, recomandă experții.
Și dacă suferiți de o infecție fungică a unghiilor (evidențială prin unghii decolorate sau care se sfărâmă), atunci ar trebui să o tratați înainte de a purta din nou oja, chiar dacă acest lucru poate dura până la un an.