Cum putem slăbi dacă mâncăm pe întuneric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obiceiurile alimentare diferă semnificativ de la țară la țară, de la regiune la regiune. Un lucru este însă cert: aproape toată populația globului are tendința de mânca tot mai mult cantitativ, dacă i se oferă ocazia.

Acest fenomen duce inevitabil la cresterea gradului de obezitate in randul tuturor populatiilor din tarile dezvoltate si in cele in curs de dezvoltare, incepand cu Statele Unite ale Americii, pana in Marea Britanie si inclusiv in Romania.

Vina mostenirii genetice

Potrivit cercetatorilor de la Institutul suedez Karolinska, din Stockholm, suntem programati genetic sa mancam repede si mult.

Mostenirea genetica nu vine, insa, din partea rudelor apropiate, ci de pe vremurile in care omul traia in pestera si vana animale. Hrana nefiind la indemana oricui, omul era obisnuit sa manance rapid tot ceea ce prindea, pentru a asigura organismul nutrientii si caloriile necesare pentru a continua vanatoare, dar si pentru a putea fugi din calea animalelor salbatice.

Acest fenomen s-a transpus in genele noastre, motiv pentru care omul contemporan este influentat genetic sa ingereze cantitativ mai multe alimente. Marea diferenta este ca efortul fizic care consuma caloriile in trecutul indepartat a ajuns astazi la niveluri minime, in unele cazuri fiind aproape inexistent.

Află pe adevarul.it de ce mancam mai mult "vazand cu ochii" și ce se întâmplă dacă luăm masa pe întuneric

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite