Ciuboţica-cucului, calmant natural

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă treci printr-o perioadă mai stresantă şi nu poţi dormi, prepară-ţi un ceai de ciuboţica-cucului
Dacă treci printr-o perioadă mai stresantă şi nu poţi dormi, prepară-ţi un ceai de ciuboţica-cucului

Încă de la începutul primăverii putem să profităm din plin de plantele medicale de sezon pentru a combate diferite afecţiuni. Una dintre ele este ciuboţica-cucului, renumită pentru proprietăţile vindecătoare.

Denumită în popor cizma-cucului, cinci-foi, ţâţa caprei sau urechiţa ursului, ciuboţica-cucului este o plantă cu flori galbene, cu tulpina înaltă, care creşte în zonele de deal şi de câmpie. Bogată în vitamina C, potasiu, calciu, sodiu, ciuboţica-cucului poate înlocui medicamentele în tratarea mai multor probleme de sănătate.

Insomniile

Dacă treci printr-o perioadă mai stresantă şi nu poţi dormi, prepară-ţi un ceai de ciuboţica-cucului. Toarnă peste o lingură cu flori o cană cu apă clocotită şi lasă la infuzat 5-7 minute. Bea câte o cană în a doua parte a zilei. Acest remediu este eficient chiar şi pentru copii. Dacă adaugi în ceai şi câteva flori de gălbenele, infuzia va fi eficientă şi în tratarea stărilor nervoase.

Palpitaţiile

Ciuboţica-cucului este o plantă excelentă pentru cardiaci. Pentru a calma palpitaţiile şi stările de agitaţie, încearcă următorul remediu: într-un borcan de 2 litri pune, cât cuprinde, flori de ciuboţica-cucului, apoi toarnă peste acestea 2 l de vin alb. Acoperă vasul şi lasă-l la loc însorit, 2 săptămâni. Strecoară şi ia câte 3 linguri în fiecare zi.

Tusea seacă

Ai nevoie de 1 lingură de rădăcină de ciuboţica-cucului şi de 400 de ml apă. Fierbe planta 10 minute, apoi lasă la infuzat 20-25 de minute. Strecoară amestecul şi bea câte o jumătate de cană de 3-4 ori pe zi. Remediu calmează tusea seacă şi este un bun expectorant.

Află ce mai poţi trata cu ciuboţica-cucului pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite