Cinci tipuri de ceai recomandate pentru sezonul rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiar dacă orice tip de ceai este bun pentru hidratare în perioada rece, există un număr limitat de ceaiuri recomandate pentru cei care vor să-şi întărească imunitatea. FOTO: Shutterstock
Chiar dacă orice tip de ceai este bun pentru hidratare în perioada rece, există un număr limitat de ceaiuri recomandate pentru cei care vor să-şi întărească imunitatea. FOTO: Shutterstock

Iarna este anotimpul în care trebuie să ne asigurăm că avem un organism bine pus la punct, infuziile de ceai fiind nu numai sursă de hidratare, dar şi de asigurare a consumului de vitamine şi substanţe minerale necesare corpului.

Odată cu răcirea temperaturii apelăm din ce în ce mai des la ceaiuri care să ne încălzească şi să ne susţină propriile corpuri să facă faţă vremii reci. Cu toate că este bine să consumăm orice tip de ceai, printre acestea sunt unele mult mai indicate pentru a fi consumate, datorită proprietăţilor pe care le au.

1.Ceaiul de măceşe

Fructele de măceş sunt apreciate pentru conţinutul lor bogat în vitamina C, dar şi vitaminele A, B1, B2, PP şi K. Acest ceai ajută organismul să se obişnuiască rapid cu schimbările de temperaturi

Ceaiul de măceşe întăreşte imunitatea organismului, ajutându-l să reziste la bolile şi infecţiile frecvente în sezonul rece.

2.Ceaiul negru

Ceaiul negreu este recunoscut mai ales pentru proprietăţile sale antioxidante. Acesta tip de ceai îmbunătăţeşte rezistenţa la frig şi ajută corpul să îşi păstreze resursele de energie. Inima este organul care beneficiază de foarte multe avantaje în urma consumului de ceai negru. Acesta se pare că are un efect tonic asupra inimii, blochează cancerul, arde grăsimile, este stimulent pentru sistemul imunitar şi este un luptător împotriva colesterolului.

Consumul ceaiului negru trebuie limitat la o cană pe zi, prânzul fiind cea bună perioadă pentru degustarea acestei băuturi.

3.Ceaiul de scorţişoară

Scorţişoarea nu trebuie folosită doar ca ingredient pentru reţetele culinar, aceasta având şi efecte terapeutice. Ceaiul de scortisoara este benefic pentru sanatatea organismului – amelioreaza simptomele de gripa si raceala, imbunatateste circulatia sangelui, vindeca indigestia si incalzeste corpul – este recomandat in timpul iernii cand temperaturile sunt scazute.

4.Ceaiul de cătină

Fructul de cătină are de două ori mai multă vitamina C decât citricele. Pe lângă vitamina C, cătina are în conţinutul său vitamine precum: A, B1, B2, B6, B9, E, K, P şi F, toate acestea alimentând organismul cu energie.

Catina este considerata un bun antiinflamator, cicatrizant, antibiotic, astringent, anticancerigen. Ea este indicata si pentru tratarea afectiunilor ficatului, splinei si rinichilor. Acest tip de ceai este recomandat mai ales seară, înainte de culcare.

5.Ceaiul de coji de portocale

Cojile de portocale au conţinut bogat de vitamina C, ceea ce dă acestui tip de ceai conferă un loc între băuturile recomandate în sezonul rece. Beneficiile ceaiului din coji de portoclale întăreşte imunitatea, ajută la fixarea mineralelor, creşte capacitatea de apărare naturală, fiind şi este un tonic excelent al musculaturii.

Pe lângă beneficiile de mai sus acest tip de ceai este indicat şi momentele de mahmureală, mai ales pentru persoanele care au probleme cu fierea si au o stare de vomă.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite