Ce se întâmplă dacă renunţi la pâine
0
Mulţi ocolesc pâinea când sunt la dietă de slăbit. Cu toate acestea, este unul din alimentele de bază, fiind indispensabilă în alimentaţia zilnică, datorită proprietăţilor nutritive cât şi conţinutului în substanţe care dau energie.
Fiind bogată în glucide complexe, proteine vegetale, dar săracă în lipide, pâinea îţi permite să corectezi dezechilibrele alimentare. O felie de pâine albă are 75 de calorii, iar o felie de pâine neagră, completă sau cu cereale nu depăşeşte 60 – 65 de calorii.
Pâinea din cereale integrale este făcută dintr-un amestec de tărâţe de grâu, orz şi secară. Este bogată în fibre şi vitamine. Conţine multe elemente nutritive, în special vitaminele B şi E, zinc, fier şi seleniu.
Pâinea din grâu integral este făcută din făină care conţine 3 tipuri de fibre, fiind o sursă de carbohidraţi buni, proteine, fier, vitamina E, riboflavina şi niacină.
De asemenea, pâinea de secară se găseşte de obicei în variante combinate, cu făină de grau integral sau cu tărâţe. Are un gust deosebit, este mai bogată în fibre decât pâinea din grâu şi este foarte săţioasă. Este bună pentru bolnavii de diabet zaharat incipient sau pentru cei care suferă de afecţiuni cardiovasculare, deoarece creşte lent glicemia şi conţine o cantitate mare de magneziu.
Îţi lipseşte pofta de mâncare
Dacă renunţi la pâine ai mai puţine pofte. Carbohidraţii rafinaţi sunt faimoşi pentru faptul că duc la creşterea necontrolată a cantităţii de zahăr din sânge pentru ca apoi aceasta să scadă brusc şi dramatic. Acest carusel activează centrii dependenţei din creier, ducând la apariţia… poftelor. Seminţele integrale, bogate în fibre previn această situaţie.
Află pe Clicksanatate.ro ce alte efecte are renunţarea la pâine!