Care sunt alimentele care te ajută să nu ai pierderi de memorie
0
Uitarea diverselor evenimente din trecutul îndepărtat sau chiar apropiat sugerează pierderi de memorie. Amnezia apare, de obicei, la persoanele în vârstă, însă, în ultima vreme, tot mai multe persoane cu vârste nu foarte înaintate sunt afectate de această boală.
Cauzele care produc pierderile de memorie sunt problemele psihice, traumele, medicamentele, drogurile sau alcoolul în exces.
Activitatea sportivă, odihna şi un consum echilibrat de fructe şi legume sunt doar câteva măsuri care ajută la menţinerea tinereţii creierului. HuffingtonPost a realizat un top al celor mai benefice alimente care sporesc activitatea cerebrală.
Coacăzele
Fructele de pădure conţin antociani, un pigment antioxidant care creşte capacitatea de a memora lucruri. Un studiu recent a dovedit că memoria adulţilor care au consumat regulat suc de coacăze s-a îmbunătăţit. Cu un bogat conţinut în antioxidanţi, vitamina C, A şi magneziu, coacăzele negre încetinesc procesul de îmbătrânire.
Migadalele
Migdalele sunt o hrană excelentă pentru creier, deoarece acestea au în componenţă o proteină care stimulează producţia unui produs chimic care sporeşte memoria. Migdalele sunt printre cele mai hrănitoare fructe uscate. Calciul conţinut ajută la menţinerea sănătăţii oaselor şi a dintilor, în vreme ce fosforul ajută memoria.
Ciocolata neagră
Ciocolata neagră, cu un procent de peste 70% pudră de cacao şi un conţinut ridicat de flavonoli, creşte fluxul de sânge din creier.
Uleiul extravirgin de măsline
Acest tip de ulei de măsline conţine o substanţă chimică numită hidroxitirosol care ajută la îmbunătăţirea capacităţilor creierului. Consumul regulat de ulei de măsline şi de alte grăsimi mononesaturate - care se regăsesc în nuci şi avocado – previn pierderile de memorie.
Ceaiul verde
Puterea antioxidantă a ceaiului verde ajută la „repornirea memoriei”. Pe lângă beneficiile antioxidante excelente şi calităţile de stimulator cerebral, ceaiul verde este şi un bun factor de protecţie anticancer.