Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului Rooibos: 10 motive pentru a-l încerca

0
Publicat:

Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului rooibos se datorează, în principal, activităților sale antioxidante. Este un ceai savuros, carene poate îmbunătăți starea de sănătate. Cu toate acestea, beneficiile pentru sănătate ale ceaului roși au fost subestimate.

Ceaiul de rooibos are efecte benefice pentru sănătate
Ceaiul de rooibos are efecte benefice pentru sănătate

Poate că ceaiul rooibos nu este la fel de faimos ca ceaiurile obișnuite, dar ar trebui să aibă o atenție serioasă pentru beneficiile sale pentru sănătate. Cel mai bun lucru este nu conține cofeină, așa că, dacă nu vă place consumul regulat de cofeină, atunci aceasta este o alternativă excelentă.

Ceaiul Rooibos nu este doar gustos; este, de asemenea, bogat în calciu, fier, magneziu, zinc și acid alfa hidroxi. Așadar, în timp ce savurezi această băutură delicioasă, îi oferi organismului tău un aport de vitamina C și antioxidanți puternici precum aspalatina, aducându-ți o mulțime de beneficii pentru sănătate, scrie Pinkvilla.

Zece beneficii pentru sănătate ale ceaiului Rooibos

  • 1. Abundență de antioxidanți

Antioxidanții precum aspalatina și quercetina din ceaiul rooibos pot lupta împotriva radicalilor liberi dăunători. Astfel, acești compuși vă pot proteja de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul, prin prevenirea daunelor provocate de radicali.

  • 2. Fără cofeină și cu un conținut scăzut de taninuri

Spre deosebire de ceaiul negru și verde, rooibos este în mod natural lipsit de cofeină, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru cei care caută o alternativă fără emoții. În plus, rooibos are un nivel mai scăzut de taninuri, ceea ce înseamnă că nu va interfera cu absorbția fierului și a altor nutrienți ca celelalte ceaiuri. Acesta nu va afecta nici nivelul de fier.

  • 3. Potențial sprijin pentru sănătatea inimii

Studiile sugerează că ar putea ajuta cu tensiunea arterială prin blocarea enzimei de conversie a angiotensinei (ACE). Această enzimă crește indirect tensiunea arterială prin faptul că face ca vasele de sânge să se contracte. Așadar, blocarea acesteia va îmbunătăți circulația sângelui și favorizează sănătatea inimii. Aspalatina din rooibos poate ajuta, de asemenea, la prevenirea inflamației vasculare în vasele de sânge, menținând inima sănătoasă și îmbunătățind fluxul sanguin.

De asemenea, a putea, de asemenea, să scadă nivelul colesterolului rău (LDL) și să îl crească pe cel bun (colesterol HDL) la persoanele cu risc de boli de inimă.

  • 4. Ajutor pentru pierderea în greutate

Ceaiul Rooibos este o alegere excelentă dacă ai grijă de greutatea ta, deoarece este sărac în calorii. Unele studii spun chiar că poate ajuta la pierderea în greutate. Face acest lucru prin creșterea unui hormon numit leptină, care îi transmite creierului că nu îți este la fel de foame și ajută la controlul cantității de mâncare ingerate. În plus, ar putea accelera metabolismul și împiedica formarea de noi celule adipoase, ceea ce ar putea fi bun pentru gestionarea greutății.

  • 5. Potențială prevenire a cancerului

Ceaiul Rooibos este plin de antioxidanți care s-au dovedit a combate celulele canceroase și a împiedica creșterea tumorilor. În plus, prezența quercetinei și a luteolinei în ceaiul rooibos poate juca un rol în suprimarea celulelor canceroase, dar sunt necesare mai multe studii la om pentru a confirma aceste rezultate.

  • 6. Ameliorarea alergiilor

Unul dintre beneficiile de top ale consumului de ceai rooibos este capacitatea sa de a asigura ameliorarea alergiilor. Ceaiul rooibos conține flavonoli precum quercetina și luteolina, care au capacitatea de a bloca eliberarea de histamine, un factor cheie în reacțiile alergice. Acest lucru îl face eficient în ameliorarea simptomelor de alergie și acționează ca un antihistaminic natural fără a provoca somnolență.

  • 7. Ameliorarea durerii și efecte antiinflamatorii

Consumul de ceai de rooibos este excelent deoarece are proprietăți antiinflamatorii. Antioxidanții și proprietățile antiinflamatorii din ceai pot calma inflamația și pot oferi ușurare persoanelor care se confruntă cu dureri, mai ales dacă au afecțiuni precum artrita.

  • 8. Beneficii diabet

Cercetările efectuate pe animale sugerează că aspalatina din ceaiul rooibos ar putea ajuta la nivelul de zahăr din sânge și la scăderea rezistenței la insulină, ceea ce ar putea fi util pentru persoanele cu diabet de tip 2. Deși sunt necesare mai multe studii, este o posibilitate interesantă.

  • 9. Îmbunătățirea aspectului pielii

Flavanolii din ceaiul rooibos acționează ca antioxidanți și ajută la reducerea ridurilor și a liniilor fine. Cu zinc și superoxid dismutază, acest ceai ajută, de asemenea, la tratarea afecțiunilor pielii, cum ar fi eczema și acneea, încetinind în același timp procesul de îmbătrânire.

  • 10. Ajută digestia

Ceaiul Rooibos conține diverși nutrienți cu proprietăți antispastice, care pot ajuta la prevenirea durerilor de stomac și a disconfortului. Un studiu a constatat că compușii chimici precum quercetina, orientina și vitexina din ceaiul rooibos relaxează sistemul digestiv și ameliorează disconfortul. În plus, taninurile prezente în ceaiul rooibos pot reduce simptomele diareei.

Unii spun că ceaiul rooibos ar putea fi bun pentru sănătatea oaselor, ajutând la formarea unor oase puternice. Dar nu există încă suficiente dovezi pentru a demonstra pe deplin acest lucru. Este nevoie de mai multe cercetări pentru a fi siguri.

Efecte secundare ale ceaiului Rooibos

Beneficiile potențiale ale ceaiului rooibos fac din acesta o băutură populară, dar este esențial să fii conștienți de eventualele efecte secundare și interacțiuni pe care le poate avea cu medicamentele.

  • 1. Hormoni

Ceaiul Rooibos are activitate estrogenică, care poate stimula producția hormonului feminin, estrogenul. De obicei, este în regulă pentru majoritatea oamenilor, dar dacă aveți cancer de sân sau alte probleme sensibile la hormoni, cel mai bine este să discutați cu medicul înainte de a bea ceai rooibos.

  • 2. Interacțiuni cu medicamentele

La fel ca multe alte ceaiuri, ceaiul rooibos are compuși naturali care ar putea interacționa cu unele medicamente. Așadar, este important să discutați cu medicul înainte de a adăuga ceaiul rooibos în dieta dumneavoastră dacă luați medicamente.

  • 3. Enzimele hepatice

În 2010, a existat un studiu de caz în care consumul zilnic de ceai rooibos a arătat enzime hepatice mai mari. Acest lucru poate indica uneori o problemă hepatică. Dar a fost doar un singur caz, iar consumul de ceai rooibos cu moderație, ca parte a unei diete echilibrate, este de obicei în regulă pentru majoritatea oamenilor.

În general, ceaiul rooibos roșu este sigur de băut, cu efecte secundare minime. Afectează mai ales anumite grupuri sau atunci când se consumă cantități mari de ceai rooibos. Ca orice altceva, cel mai bine este să te bucuri de el cu moderație și încă avem nevoie de mai multe cercetări pe oameni pentru a cunoaște toate detaliile.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite