Ce plante putem consuma pentru a avea un ficat sănătos

0
Publicat:

Ficatul trebuie să funcţioneze în parametri normali, astfel încât calitatea vieţii să nu aibă de suferit. Unele plante care ajută la detoxifierea hepatică.

1 rozmarin jpg jpeg

Fructele de armurariu 

Fructele de armurariu (conţin silimarina) au o acţiune complexă de detoxifiere la nivel hepatic şi sangvin, îmbunătăţesc şi stimulează digestia. Totodată, protejează şi stimulează capacitatea de regenerare a celulelor hepatice lezate şi ajută la prevenirea epuizării glutationului. Mai mult, studii recente au demonstrat acţiunea antioxidantă şi antitumorală a extractelor de armurariu.

Poţi consuma un litru de infuzie pe zi sau pulbere: 3-4 linguriţe de 3 ori pe zi, ţinute 10-15 minute sub limbă, apoi înghiţite cu apă. Se face o cură de aproape 30-45 de zile. Pentru potenţarea efectelor, se administrează în paralel cu pastura sau polen.

Rozmarin

Are acţiune antiinflamatoare hepatică şi e un tonic al sistemului nervos. Rozmarinul poate fi folosit sub formă de ceai: 1 linguriţă frunze la o cană cu apă clocotită. Se beau 2 căni pe zi. Din tinctură se ia 1 linguriţă diluată în 100 ml apă, de 3-4 ori pe zi. Sub formă de extract din mlădiţe de rozmarin poţi lua 50-70 picături în puţină apă, o dată pe zi, conform farmaciata.ro. 

Citiți întregul articol în Click!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite