Beneficiile ouălor fierte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ouăle fierte au numeroase beneficii pentru organism. Poate că puţini ştiu faptul că oul este de mare ajutor şi în cursul de slăbire.

Oul este foarte bogat în elemente nutritive, cu un conţinut extrem de bogat în proteine. De aceea, oul îţi dă o senzaţie de saţietate extraordinară. Nutriţioniştii recomandă oul fiert la micul dejun şi spun că e perfect pentru a avea energie pentru tot restul zilei. 

Printre altele, oul conţine bioregulatori, o mare cantitate de minerale, vitaminele A, B1, B2, albumine, metionină, dar şi un aminoacid foarte benefic pentru ficat. Gălbenuşul de ou poate contracta vezica biliară, stimulează activitatea fierii şi contribuie şi la asimilarea grăsimilor. 

Cercetătorii au ajuns la concluiza că oul consumat la micul dejun ajută foarte mult la puterea de concentrare şi stimulează creativitatea şi puterea de rezolvare a unor probleme matematice. Aşadar, poţi începe ziua cu un ou fiert moale, întrucât nutrienţii săi esenţiali te vor ajuta pe parcursul zilei, fie că ai un examen, fie că ai o şedinţă importantă, în care concentrarea asupra unor date sau detalii este extrem de importantă. 

Beneficiile ouălor fierte. Conţin proteină pură

Se spune despre albuşul de ou că ar conţine calorii care nu se depun în jurul taliei. Mai exact, albuşul de ou ar conţine 88% apă şi 11% proteină pură. De aceea, datorită proteinelor sale, culturiştii includ albuşul în dieta lor zilnică. 

Oul trebuie să fie fiert, însă nu foarte mult. Se spune că un ou, cu cât este fiert mai mult, cu atât este mai greu de digerat. 

Albuşul poate fi folosit şi în uzul extern, în cazul unor arsuri foarte uşoare. Acesta dă senzaţia de răcoare şi calmează eventualele usturături provocate de o arsură uşoară. 

Oul este singurul aliment despre care se spune că ar conţine proteine superioare în totalitate. Bogat în colesterol bun, oul asigură o mare parte din grăsimile necesar pentru sănătatea inimii şi a vaselor de sânge. De asemenea, completează necesarul de lipide şi poate preveni hipertensiunea, boli nervoase, infarctul sau accidentele vasculare cerebrale. 

Ouăle mai au beneficii şi pentru că au un conţinut de aminoacizi esenţiali. Este vorba despre leucină, un aminoacid care ajută la refacerea ţesuturilor osoase şi musculare, a epidermei în cazul unor leziuni, dar şi reglează nivelul de zahăr din sânge şi ajută organsimul să ardă mai repede caloriile. 

Viață sănătoasă

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite