Alimentaţie de primăvară: trei fructe numai bune de consumat pentru întărirea sistemului imunitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afecţiunile şi bolile de primăvară apar mai ales când sistemul imunitar este slăbit, iar în momentul în care schimbările de temperaturi au loc foarte des, posibilitatea apariţiei problemelor de sănătate este foarte mare, din acest motiv fiind necesară contracararea acestora printr-o alimentaţie bogată în vitamine şi substanţe nutritive.

Primăvara este considerată anotimpul schimbărilor, atât în jurul nostru prin fluctuaţiile de temperatură, cât şi în propriul organism. Astfel, alimentaţia este extrem de importantă pentru a asigura un sistem imunitar care să facă faţă provocărilor şi vă propunem trei fructe bune pentru această perioadă de sfârşit de primăvară, început de vară.

1.Cireşele

Cireşele nu sunt doar fructe sănătoase, fiind unele dintre cele mai bune gustoase alimente ale sfârşitului de primăvară şi ale verii, datorită diferitelor moduri de preparare: ele pot fi adăugate lângă orice, de la produse lactate, carne de porc, consumate crude sau fierte pentru a face sos sau suc.

Printre beneficiile acestui tip de fructe pot fi amintite: bune în reglarea circulaţiei sângelui, pentru diminuarea durerilor cauzate de artrită, prevenirea diferitor tipuri de cancer sau recomandate pentru cei care vor să dea jos kilogramele în plus.

2.Coacăzele

Coacăzele negre sunt fructe bogate în vitamine şi minerale, având proprietăţi terapeutice dacă sunt consumate, în special, dimineaţa pe burta goală. Principala vitamină a coacăzelor negre este retinolul şi  vitamina E. La acestea se adaugă nivelul de vitamina C, coacăzele fiind o sursă extrem de bogată de vitamina C – conţin de trei ori mai mult decât portocalele – şi compuşi fenolici, în special antociani.

Aceste fructe sunt recomandate mai ales persoanelor care suferă de artrită, reumatism şi gută pentru că acţionează împotriva hipertensiunii arteriale, tratează tuberculoza pulmonară şi tratează faringitele granulomatoase. Datorita efectelor anti-inflamataoare, coacăzele negre reduc sensibilitatea infecţiilor respiratorii, renale, intestinale.

3. Merele

Merele sunt bogate în fibre şi antioxidanţi care previn apariţia bolilor cronice. Este recomandat consumul merelor cu tot cu coajă sau coapte. Merele conţin diferite substanţe  benefice pentru sănătatea pulmonara. Ne ajută în lupta contra bolilor, şi protejează plămânii împotriva efectelor fumatului. De asemenea, studiile arată că merele pot fi de ajutor celor care suferă de alergii şi astm.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite