5 tratamente naturale care calmează durerile de dinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numai cine nu s-a confruntat niciodată cu o durere de măsele nu sţie cât de greu este să-ţi vezi de activităţile obişnuite sau să dormi noaptea cu o astfel de problemă. Ca să eviţi supradozarea cu analgezice, poţi recurge la câteva soluţii naturale eficiente până la întâlnirea cu medicul stomatolog.

1. Argila

Roşie, albă, verde, brună, argila este utilizată în special în cosmetică, dar are şi nenumărate proprietăţi terapeutice. Administrată intern, argila combate tulburările digestive, iar aplicată extern poate ajuta la vindecarea arsurilor cutanate, printre altele.

Este antiseptică şi antiinflamatoare şi, datorită acestor calităţi, este eficientă şi în combaterea durerilor dentare.

În această situaţie, de folos este o cataplasmă preparată astfel:

  • Într-un vas de sticlă, ceramică sau lemn, pune două linguri cu argilă, peste care adaugă apă (preferabil, de izvor).  
  • Cu un băţ sau cu o lingură de lemn amestecă până ce obţii o pastă fină.  
  • Cataplasma astfel obţinută o poţi aplica pe obrazul dureros. Las-o să acţioneze vreme de o oră. Când argila s-a uscat, trebuie să o îndepărtezi cu apă călduţă.


2. Cuişoarele

Acestea sunt remediile cel mai des utilizate împotriva durerilor de măsele. De altfel, eficienţa lor în acest sens este recunoscută de Comisia Europeană. Calităţile sale se datorează conţinutului crescut de eugenol, substanţă care combate infecţiile bacteriene şi care atenuează sensibilitatea dentară sau chiar reduce durerea.

Pentru a obţine un rezultat rapid, este suficient să ţii un cuişor pe dintele dureros închizând maxilarul. Aici intervine calitatea sa de anestezic. De asemenea, poţi pune două-trei picături de ulei esenţial de cuişoare pe un beţişor de urechi şi să aplici pe zona dureroasă, fără să înghiţi.

3. Ghimbirul, efect similar aspirinei

Sunt extrem de variate efectele ghimbirului asupra organismului uman: de la tonic şi energizant, la afrodiziac recunoscut.

Nu cu mult timp în urmă s-a descoperit şi această calitate a ghimbirului de a atenua durerile dentare atunci când este administrat, pur şi simplu, împreună cu apă. Acţionează asemenea aspirinei, fiind un analgezic activ, spun specialiştii.

Fie că foloseşti pudră de ghimbir amestecată cu apă, din care faci o pastă pe care o aplici pe dintele dureros cu un beţişor de urechi, fie că mesteci bucăţele mici de ghimbir uşor cu dintele respectiv, efectul este asemănător.

4. Ardeiul iute

Capsaicina, substanţa care ne „arde“ atunci când mâncăm ardei iute, este utilă, printre altele, şi pentru combaterea durerilor dentare, arată studiile. Are rol analgezic, antiinflamator şi, într-o oarecare măsură, anestezic.

În acest scop se foloseşte mai ales boia de ardei iute, peste care se pune apă, astfel încât să se obţină o pastă groasă. Se foloseşte un beţişor de urechi pentru a aplica puţină pastă pe dintele dureros, evitând pe cât posibil gingia.

5. Seminţele de susan

În China, seminţele de susan sunt utilizate împotriva durerilor dentare de peste 1.600 de ani. Acestea conţin substanţe care acţionează ca aspirina, reducând inflamaţia locală şi atenuând durerea.

Se pun 100 de grame de susan (crud) în 200 ml de apă care fierbe. Se lasă pe foc până ce jumătate din cantitatea de apă se evaporă. Apoi, susanul astfel obţinut se aplică direct pe zona dureroasă.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite