Femeile mature sunt mai mulţumite de viaţa lor sexuală decât bărbaţii
0Pe măsură ce trec anii, femeile aflate la vârsta a doua sunt tot mai mulţumite de viaţa lor sexuală, în ciuda faptului că nu fac la fel de mult sex ca în tinereţe, iar partenerii lor au întâmpinat probleme de performanţă în dormitor, scrie „The Daily Mail“.
De cealaltă parte, bărbaţii se declară din ce în ce mai nesatisfăcuţi odată cu trecerea timpului.
În urma unui studiu, în cadrul căruia au fost chestionate 1.000 de cupluri, s-a constatat că aproximativ trei sferturi din femeile măritate cu vârsta cuprinsă între 50 şi 79 de ani sunt mulţumite de activitatea lor sexuală, însă doar jumătate dintre bărbaţii de aceeaşi vârstă au fost de aceeaşi părere. De asemenea, 16% din bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 50 şi 59 de ani s-au declarat a fi nemulţumiţi de viaţa lor sexuală, comparativ cu doar 10% din femei.
La cei cu vârsta de peste 70 de ani, un sfert din bărbaţi s-au declarat nesatisfăcuţi , în timp ce doar 7% din femei se confruntă cu această problemă.
În general, femeile se simt mulţumite de viaţa lor intimă dacă au o activitate sexuală care să le satisfacă nevoile, deci regularitatea nu reprezintă un factor determinant. Mai mult decât atât, când sunt întrebate de apetitul şi de perfomanţele sexuale, aproape două treimi din femei recunosc că pentru o perioadă destul de îndelungată, partenerii lor au arătat o lipsă a apetitului sexual şi o erecţie slabă.
Deficit de testosteron
Simptome precum lipsa apetitului sexual, erecţiile slabe reprezintă semnele principale ale Sindromului Deficitului de Testosteron (SDT), o boală care poate afecta aproximativ 2% din bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 40 şi 79 de ani.
Boala, caracterizată printr-o cantitate redusă de testosteron poate duce la apariţia diabetului şi a unor afecţiuni ale inimii şi pe lângă simptomele menţionate mai sus, poate cauza şi depresie sau luarea unor kilograme în plus.
Potrivit Centrului de Sănătate Bayer doar un sfert din femei ştiau de corelaţia dintre Sindromul Deficitului de Testosteron cu cele două tipuri de diabet sau cu problemelor de circulaţie.
Tot un sfert din femei susţin că nu ar discuta despre problemele pe care le au cu partenerul, chiar dacă multe din ele ar dori ca acestora să nu le fi dispărut interesul sexual. „Cercetarea evidenţiază că femeile sunt mai uşor de satisfăcut cu cât îmbătrânesc sau că sunt mai uşor de satisfăcut comparativ cu soţii lor. În timp ce 50% din femei se declară mulţumite de activitatea lor sexuală, cealaltă jumătate susţine că partenerii lor şi-au pierdut apetitul sexual şi au erecţii slabe“ , declară Mary Clegg, psihoterapeut în relaţiile de cuplu şi sex şi preşedinte al Asociaţiei Britanice de Educaţie Sexuală.
Clegg a constat că foarte puţine femei sunt conştiente de faptul că aceste semne pot reprezenta de fapt simptomele SDT. „De câte ori clienţii mei vin să-mi vorbească despre scăderea apetitului sexual, de obicei le spun despre SDT ce poate fi descoperit printr-un simplu test de sânge şi prin întâlnirea cu un medic, înainte să discutăm despre celelalte probleme de cuplu.
Ruşinea dăunează
Medicul David Edwards, specialist în disfuncţiile sexuale şi preşedinte al Societăţii Britanice pentru Medicină Sexuală afirmă că femeile au un rol vital în a-şi ajuta partenerii să facă faţă acestor probleme ce deşi par a fi ruşinoase , pot avea consecinţe serioase în cazul în care nu sunt depistate la timp.
„Vrem ca un număr cât mai mare de femei să înţeleagă faptul că disfuncţia sexuală nu trebuie ignorată şi că cererea sfatului unui medic când aceste simptome persistă este esenţială. Este dovedit că depistarea din timp şi administrarea tratamentul adecvat poate reversa simptomele Sindromului Deficitului de Testosteron şi poate îmbunătăţi starea de sănătate.
Trebuie desfiinţate barierele pentru ca bărbaţii şi partenerele lor să nu mai fie nevoiţi să sufere în tăcere.