Cuplurile fericite nu se ceartă niciodată? Mituri despre relaţiile perfecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda aparenţelor, în nicio relaţie nu curge doar lapte şi miere, oricât de fericită ar părea din exterior. Fiecare cuplu traversează şi momente dificile, dar diferenţa este că se exteriorizează diferit.

Ai invidiat, probabil, la un moment dat cuplurile care îşi zâmbesc tot timpul şi îşi completează propoziţiile unul altuia. Nereuşind să atingi astfel de standarde, ai ajuns poate să-ţi judeci prea aspru relaţia şi să regreţi că nu ai şansa să te bucuri de o asemenea fericire. Dar, în ciuda aparenţelor, aceste cuplurile perfecte nu au descoperit reţeta fericirii, iar tu invidiezi o iluzie. Orice cuplu se ceartă, măcar din când în când, şi este aproape imposibil ca partenerii să cadă de acord asupra tuturor neînţelegerilor pe care le au.

Dr. Phil, psiholog american şi prezentatorul unei emisiuni TV care-i poartă numele, demontează câteva mituri despre cuplurile fericite:

Cuplurile fericite văd lucrurile în acelaşi mod

Este imposibil să ai exact aceeaşi perspectivă asupra unei probleme precum partenerul tău, şi asta pentru că sunteţi persoane diferite. „Sunteţi diferiţi genetic, fizic şi psihologic, iar experienţa voastră de viaţă este diferită. În plus, bărbaţii şi femeile nu gândesc la fel“, este de părere Dr. Phil.

Cuplurile fericite nu se ceartă

Realitatea este că multe cupluri „funcţionează“ bine chiar dacă se creată zgomotos. „Conflictele sunt o normalitate pentru majoritatea relaţiilor, iar certurile – atâta vreme cât nu sunt distructive – nu sunt neapărat rele. Ele chiar ajută relaţia prin eliberarea tensiunilor şi induc un sentiment de încredere care vine din faptul că îţi poţi exprima sentimentele fără a fi părăsit sau umilit“, spune Dr. Phil.

Cuplurile fericite sunt foarte romantice

De fapt, mulţi oameni confundă sentimentul de fluturi în stomac şi emoţiile de la începutul relaţiei cu romantismul. Cu timpul, aceste senzaţii vor dispărea. Ele nu pot menţine o relaţie, ci ajută, într-o anumită măsură, la dezvoltarea legăturii de iubire.

Cuplurile fericite îşi rezolvă mereu neînţelegerile

În orice cuplu există câteva probleme asupra cărora nu veţi cădea niciodată de acord. Se întâmplă să aveţi opinii diferite şi acestea să nu poată fi schimbate de partener. „Secretul este să înţelegeţi că niciodată nu veţi cădea de acord“, recomandă Dr. Phil.

Cuplurile fericite au obiective comune

Este ideal să aveţi obiective comune, dar la fel de bine puteţi să aveţi o relaţie fericită dacă aveţi preocupări diferite. „Dacă vă obligaţi reciproc să aveţi activităţi comune, dar nu faceţi decât să vă stresaţi si să vă certaţi, mai bine nu mai încercaţi!“, spune Dr. Phil.

Cuplurile fericite îşi exprimă sentimentele

În general, este bine să-i spui partenerului ce nemulţumiri ai legate de el, dar când izbuncneşti pe moment, la o ceartă, rişti să afectezi pentru totdeauna relaţia. Multe cupluri ajung să se îndepărteze pentru că unul dintre parteneri nu a putut uita o vorbă spusă la nervi. Gândeşte-te de două ori înainte să arunci cu vorbe, pentru că le-ai putea regreta.

În cuplurile fericite, sexul nu este o prioritate

O relaţie sexuală sănătoasă este importantă, pentru că vă ajută să vă apropiaţi, să vă relaxaţi, să vă acceptaţi reciproc şi să fiţi mai apropiaţi unul de celălalt. Intimitatea oferită de activitatea sexuală vă duce relaţia la un cu totul alt nivel. Menţineţi sexul pe lista priorităţilor voastre“, recomandă Dr. Phil.

Cuplurile fericite se sincronizează sexual

La începutul relaţiei, nu vă puteţi ţine departe unul de celălalt, dar pe măsură ce trece timpul, devine firesc să nu aveţi chef de sex în aceleaşi momente. De fapt, „partenerii au rareori acelaşi nivel de dorinţă şi în acelaşi timp. Negociaţi un moment prielnic, de care să fiţi amândoi fericiâi, relaţiile înseamnă negociere şi compromisuri“, mai spune Dr. Phil.

Cuplurile fericite ştiu cum să-şi facă relaţia să meargă bine

Realitatea este că nu există o reţetă a fericirii sau un set de instrucţiuni despre cum să vă iubiţi, certaţi sau cum să faceţi relaţia să meargă ca pe roate. Important este să găsiţi metodele care funcţionează în cazul vostru.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite