Ce este „micro-înşelatul“ şi cum vă poate afecta relaţia de cuplu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform unei specialiste în relaţiile intime, Melanie Schilling, flirtul online sau utilizarea reacţiei „love“ pe Facebook la imaginea altei persoane de sex opus nu reprezintă comportamente chiar atât de inocente pe cât par.

Comportamentul a fost numit de Schilling „micro-înşelat“ (micro-cheating în termenul original) şi îl defineşte ca fiind o serie de mici acţiuni aparent inofensive care indică faptul că o persoană este concentrată emoţional sau fizic asupra unei persoane aflate în afara relaţiei, scrie Daily Mail. 

„S-ar putea să te implici în micro-înşelat dacă te conectezi în mod secret cu o altă femeie/bărbat pe social media, aveţi glumele voastre, subestimezi seriozitatea relaţiei cu partenerul tău sau treci în telefon anumite persoane cu un nume de cod“, precizează aceasta.

Cea mai uşoară modalitate de a spune dacă tu sau partenerul tău vă faceţi „vinovaţi“ de „micro-înşelat“ este dacă păstraţi în secret anumite conversaţii cu alte persoane. „Dacă simţiţi că aveţi ceva de ascuns, întrebaţi-vă de ce“, a adăugat specialista.

 Melanie Schilling afirmă, de asemenea, că actul de micro-înşelăciune este o trădare subtilă şi este alimentată de nevoia de a avea secrete faţă de partener.

„Alte lucruri pe care ar trebui să le luaţi în considerare sunt dacă partenerul dvs. are conversaţii private sau chat-uri online pe care le închide rapid atunci când intraţi în cameră sau dacă îşi contactează în secret foştii parteneri pentru a le reaminti de o aniversare sau un alt eveniment intim“, spune specialista.

„Poate că oferă complimente altor băieţi/ fete de care nu vă povestesc sau poate că se întâlnesc cu cineva de sex opus, sub pretextul unei întâlniri de afaceri, când descoperi că, de fapt, nicio afacere nu a fost încheiată“, a adăugat specialista, vorbind despre acţiunile care definesc „micro-înşelatul“. 

Specialista atrage atenţia însă că nu trebuie confundate relaţiile de prietenie cu acţiunile ce ţin de „micro-înşelat“ şi explică diferenţele dintre acestea. 

„Secretele şi dezamăgirea sunt cele care definesc micro-înşelatul. Partenerii dumneavoastră pot avea o relaţie perfect platonică cu un prieten/prietenă, iar discuţiile sau întâlnirile cu aceştia sunt perfect normale. Totuşi, dacă încep să-şi ascundă o asemenea relaţie faţă de dumneavoastră sau dacă vă vor minţi despre asta, atunci ar trebui să deveniţi suspicioşi“, subliniază Schilling. 

Specialista recomandă astfel să aveţi încredere în propria intuiţie: „Aveţi încredere în intuiţia dumneavoastră. Ea vă va spune când lucrurile nu sunt în regulă între dumneavoastră şi partenerul de viaţă. Cheia aici este să fiţi obiectivi şi raţionali, mai degrabă decât subiectivi şi emoţionali. Acuzaţiile nefondate şi gelozia iraţională nu vă vor duce nicăieri“. 

Susan Winter, o altă specialistă în relaţii intime, este în principiu de acord cu afirmaţiile lui Schilling, dar crede că totul depinde de intenţie şi context. „Deşi micro-înşelatul nu este înşelat fizic, testează cu siguranţă limitele înşelării emoţionale. Flirtatul este flirtat şi acesta poate fi actul care aprinde o scânteie care se poate extinde într-un foc”“, a precizat Winter pentru The Independent.

De asemenea, depinde şi de persoanele implicate. Cele mai geloase şi posesive vor avea într-adevăr probleme în cazul în care partenerul acordă atenţie altei persoane de sex opus.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite