Care este diferenţa ideală de vârstă în cuplu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Majoritatea bărbaţilor preferă partenere mai tinere decât ei FOTO Shutterstock
Majoritatea bărbaţilor preferă partenere mai tinere decât ei FOTO Shutterstock

Relaţiile în care există o diferenţă de vârstă între cei doi sunt mai trainice, potrivit unui sondaj. Femeia trebuie să fie însă neapărat mai tânără decât bărbatul.

Diferenţa ideală de vârstă între parteneri este de 4 ani şi 4 luni, iar bărbatul ar trebui să fie mai în vârstă, după cum reiese dintr-un sondaj realizat de site-ul Confused.com. 

Femeile preferă bărbaţii cu trei şi până la şase ani mai în vârstă decât ele. Doar 1% dintre ele cred că relaţiile cu parteneri mai tineri decât ele au şanse mari de reuşită. De partea cealaltă, nici bărbaţii nu sunt prea încântaţi să aibă partenere mai mari decât ei. Doar 2% dintre ei consideră ideală o astfel de relaţie, relevă sondajul, la care au participat 2.000 de bărbaţi şi femei. 

Femeile se declară deschise relaţiilor în care diferenţa de vârstă este mare. Una din trei femei a declarat că nu ar avea nicio problemă să iasă cu bărbaţi cu 7 ani mai în vârstă decât ele. Cu toate acestea, multe dintre ele cred despre femeile cu parteneri mai în vârstă că au făcut această alegere din considerente financiare şi la fel de multe au convingerea că o asemenea relaţie nu are şanse de reuşită.

Michael Douglas şi Zeta-Jones, cuplul ideal

Diferenţa de vârstă dintre parteneri aduce mai multe beneficii, iar cel mai important dintre ele este, în opinia participanţilor la studiu, acela că poţi învăţa din perspectiva diferită a partenerulului. Dintre cuplurile celebre în care există o diferenţă mare de vârstă, în topul preferinţelor se află Michael Douglas şi Catherine Zeta-Jones, actriţa fiind cu 25 de ani mai tânără, potrivit aceluiaşi sondaj. Pe locul al doilea se clasează cuplul Harrison Ford - Calista Flockhart, actriţa fiind cu 22 de ani mai tânără.

„Există tot mai multe cupluri în care diferenţa de vârstă este mare, iar motivul este că oamenii sunt mai toleranţi. Cuplurile pot avea relaţii trainice indiferent de vârstă şi sex, însă o diferenţă prea mare de vârstă între cei doi poate crea ulterior probleme ce nu sunt luate în calcul de la bun început“, este de părere Julia Cole, consilier în probleme de cuplu citat de cotidianul „Daily Mail“.

Când poate deveni diferenţa de vârstă o problemă

Specialistul recomandă cuplurilor în care diferenţa este mai mare de 10 ani să vorbească deschis despre aşteptările pe care le au unul de la altul, despre dorinţa de a avea copii, dar şi despre modul în care vor gestiona comentariile rudelor şi prietenilor pe marginea diferenţei de vârstă.

În opinia consilierului pe probleme de cuplu, diferenţa mare de vârstă nu este o problemă atâta vreme cât ce doi reuşsesc să-şi satisfacă nevoile afective, emoţionale şi sexuale. Iar ele pot fi satisfăcute chiar şi atunci când preocupările celor doi nu sunt aceleaşi. Diferenţa de vârstă poate afecta însă cuplul atunci când partenerii se lasă influenţaţi de prejudecăţi.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite