Bărbatul amnezic care a uitat totul de trei ori şi lupta unei soţii pentru a-i reaminti de dragostea lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jeff Ingram (48 de ani) suferă de o amnezie rară, numită „fugă disociativă”. După un atac, memoria i se şterge complet, uitând până şi cine este. De fiecare dată, soţia lui se teme că nu-i va mai putea recâştiga dragostea.

Pentru a-şi păstra amintirile în caz că Jeff va uita din nou totul, el şi soţia sau au apelat la StoryCorps, un serviciu care înregistrează şi documentează poveştile oamenilor, pentru a nu fi pierdute niciodată, indiferent de ce se va întâmpla cu aceştia. 

„Noi doi vorbeam la telefon, la început. Şi tu mi-ai specificat, la un moment dat că ai o condiţie medicală de care ar trebui să-mi spui”, începe Penny, soţia lui Jeff. 

Viitorul ei soţ se referea la perioada de nouă luni în care a lipsit din viaţa familiei sale pentru că şi-a pierdut memoria. Au picat de acord că vor trece împreună peste, dacă se va mai întâmpla vreodată. „Ţi-am spus atunci că eu voi fi memoria ta”, spune Penny. 

image

Jeff a cerut-o în căsătorie, cerându-i mâna mamei sale. „Mi-ai spus povestea aceasta de mai multe ori. Îmi doresc atât de mult să-mi aduc aminte”, exclamă soţul a cărui memorie este supusă riscului în orice moment. 

Jeff a experimentat trei crize amnezice până acum: în 1994, 2006 şi 2007. Penny îi aminteşte acum de primul atac, din 2006, prin care au trecut împreună, la trei ani după ce s-au cunoscut. 

„Ne-am trezit împreună în dimineaţa aceea, ne-am luat «La revedere» şi tu ai plecat pe autostradă, către serviciu. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat de acolo, pentru că tu ai ajuns în Denver. Înnebunisem atunci”, îşi aminteşte Penny momentele de groază. 

Jeff şi-a găsit cumva drumul către televiziunea naţională, iar pe post a rugat America să-l ajute să-şi afle identitatea. 

„Care este ultimul lucru pe care ţi-l aminteşti, până să realizezi că eşti în mijlocul oraşului Denver?”, îl întreabă un reporter ABC. „Faptul că m-am cules de pe jos, în faţa unei clădiri mari”, îi răspunde Jeff. 

Nu-şi amintea dacă a mai fost vreodată în Denver sau dacă acela era oraşul său natal. Nu ştia cine este, ce caută acolo, dacă are pe cineva, cum a ajuns acolo, absolut nimic. După ce a apărut la televizor, tocmai din încercarea oamenilor de a-l ajuta, Penny l-a văzut şi a sunat la poliţia oraşului, unde se afla Jeff. 

„Bună, sunt Penny, logodnica ta”, i-a spus atunci ea. Dar Jeff nu-şi putea aminti nimic. A întrebat-o dacă au copii împreună, cum este viaţa lor, unde locuiesc, toate detaliile care par fireşti oricărui om sănătos. 

„A fost ca şi cum te-aş fi întâlnit pentru prima dată. Când ai venit acasă, nu ştiam ce să fac, cum să mă comport, pentru că erai pierdut. M-am oferit să dorm în altă cameră, având în vedere că practic nu mă ştiai”, îi povesteşte Penny. 

Când s-a stabilit, din nou, în casa lor, Jeff a sunat-o pe mama lui Penny, pentru a-i cere mâna fiicei sale. A doua oară. 

„Mama ţi-a zis «Da, ţi-am mai dat binecuvântarea mea o dată”, spune zâmbind soţia lui Jeff. 

S-au căsătorit de Anul Nou, în 2006. Cel mai mare regret al lui este că a uitat toată nunta, dar Penny îl linişteşte spunându-i că vor face una nouă, ca să aibă şi el amintirea aceasta. 

image

„Pentru tine este cel mai greu, tu ai amintirile şi durerile provocate de ele. Eu nu am nimic”, spune Jeff soţiei sale. 

De fiecare dată când Jeff nu răspunde la telefon, în mintea soţiei sale este o adevărată luptă cu raţiunea ei. „Mă gândesc că am să te pierd din nou”, îi spune ea. 

Penny ştie că pierderea lui Jeff este o posibilitate mare. Dacă Jeff va uita din nou, se va întoarce acasă, dar dacă se va decide că nu vrea să fie cu ea, va trebui să-i dea drumul. De fiecare dată când acest lucru se va întâmpla, Penny va încerca să-şi facă soţul să se reîndrăgostească de ea. 

Jeff încearcă să-i spulbere neliniştile. 

„Nu ai idee cât de recunoscător sunt pentru faptul că te am în viaţa mea. După ultimul episod, când am intrat în casă şi te-am văzut, am simţit că pot să mă încred în tine numai din privirea ta. Ştiam că sunt unde trebuie să fiu. Dacă-mi pierd memoria din nou, te voi iubi în continuare. Te voi iubi mereu”, încheie el.
Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite