5 metode naturale pentru îmbunătăţirea performanţelor sexuale: cum faci să nu intri în clubul bărbaţilor care rezistă doar două minute în pat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul din trei bărbaţi şi-ar dori să reziste mai mult în pat, arată un sondaj recent, astfel încât sexul să fie mai satisfăcător nu numai pentru ei, ci şi pentru partenere. Există modalităţi simple prin care un bărbat poate să prelungească plăcerea şi să-şi îmbunătăţească performanţele sexuale, de care însă nu sunt conştienţi.

Doctorul Veronica Anderson, specialist american în disfuncţii sexuale, a indicat pentru publicaţia Huffington Post cinci modalităţi prin care bărbaţii pot prelungi actul sexual. Importante sunt răbdarea şi efortul susţinut atunci când sunt urmate aceste metode, pentru că rezultatele nu apar peste noapte, atrage atenţia medicul.

1. Reducerea nivelui de stres

S-a dovedit în cursul nenumăratelor studii faptul că stresul este un factor psihologic esenţial care duce la apariţia disfuncţilor sexuale. Doctorul Veronica Anderson le recomandă bărbaţilor să-şi facă o autoevaluare şi să identifice cauzele care le provoacă o anxietate mai mare decât ar fi normal, înainte de căuta explicaţii şi cauze elaborate la o astfel de problemă. Adesea poate fi vorba despre obligaţii legate de muncă sau de familie, iar cea mai bună cale este găsiţi soluţii pentru diminuarea stresului. Deşi poate să pară banal, câteva minute de meditaţie în fiecare zi reduc anxietatea şi asta se traduce prin creşterea eficienţei în alte „zone“.

2. Mai puţină carne

Pentru mulţi bărbaţi, carnea şi cartofii sunt adevărate obsesii alimentare, însă o cercetare publicată în Yale Medical Journal indică în mod clar că o dietă bazată pe multe legume ajută la creşterea performanţelor sexuale. Oamenii de ştiinţă au comparat performanţele unor subiecţi omnivori cu cele ale unor subiecţi vegetarieni sau semi-vegetarieni. Interesant a fost că deşi jumătate din bărbaţii vegetarieni erau sedentari, aceştia au reuşit să obţină rezultate net superioare celor înregistrate de omnivori la testul de anduranţă.

3. Alcool în cantităţi moderate 

Unul sau două pahare nu reprezintă o problemă, dar şase beri date gata într-o seară, comportament care devine obişnuinţă, poate înrăutăţi considerabil lucrurile în dormitor. Consumul exagerat de alcool este, de asemenea, o cauză a disfuncţiilor sexuale precum ejaculare prematură, apetit sexual scăzut şi disfuncţie erectilă. Astfel, din 100 de persoane care aveau o problemă cu alcoolul, 72% prezentau astfel de probleme, conform unei cercetări prezentate în Journal of Psychiatry.

4. Exerciţiile Kegel sunt şi pentru bărbaţi, nu doar pentru femei

Aceste exerciţii simple care presupun contractarea succesivă a muşchilor pelvieni, au drept rezultat întărirea acestei zone. Exerciţiile Kegel făcute regulat ajută la obţinerea unor erecţii mai ferme şi la îmbunătăţirea controlului asupra momentului ejaculării. Exerciţiile acestea presupun să contractaţi acei muşchi pe care îi folosiţi pentru a stopa eliminarea urinei, apoi să-i relaxaţi. Este recomandată să faceţi câte 45 de exerciţii Kegel, de două ori pe zi, pentru rezultate evidente.

5. Suplimentele naturale

Un supliment care şi-a dovedit efectele benefice în ceea ce priveşte viaţa sexuală a bărbaţilor cu disfuncţii sexuale este ginsengul roşu. De asemenea, Yohimbina sau Iohimbina este un alcaloid pentaciclic, ce are la bază nucleul de yohimban. Este extrasă din scoarţa arborelui Yohimbe (Pausinystalla yohimba) sau Coryanthe Yohimbe, familia Rubiaceae, denumit şi „copacul iubirii”. Yohimbe este un arbore originar din pădurile Africii Centrale (Camerun, Zair, Gabon) unde creşte în sălbăticie. A fost descoperit şi este folosit de 70 de ani în tratarea disfuncţiilor sexuale, graţie calităţilor sale afrodiziace şi energiei sexuale pe care s-a observat că le produce în cazul pigmeilor şi băştinaşilor din Africa de Vest. Bineînţeles, trebuie consulatat un specialist pentru a determina doza necesară de la caz la caz.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite