Tips&tricks: cum să redecorezi baia sau bucătăria cu vopsea pentru faianţă

0
0

Unele soluţii de amenajare sunt mai ieftine decât altele. De exemplu, dacă nu ai bugetul necesar să schimbi plăcile ceramice cu totul, însă chiar nu mai suporţi aspectul celor vechi, poţi să le dai un suflu nou cu vopsea pentru faianţă.

Fiindcă e un produs relativ nou apărut pe piaţa din România şi nu atât de des folosit, am cerut câteva sfaturi lui Vlad Savu, designer de interior şi fondator al biroului de design After Deco. Vlad a folosit o vopsea pentru ceramică la reamenajarea băii din casa copilăriei sale, pe care a pus-o la punct pentru a o putea închiria în regim hotelier.

Cum a decurs procesul de aplicare a vopselei

Deşi e mult mai simplu să vopseşti ceramica, decât să o înlocuieşti, nu-înseamnă neapărat că e floare la ureche. „Am cam subestimat tot efortul”, povesteşte Vlad. Primul pas pe care l-a făcut a fost degresarea suprafeţelor cu o soluţie de curăţat baia.

„Am lăsat să se usuce şi să se ventileze, apoi am acoperit obiectele sanitare cu bandă adezivă din hârtie, pentru a le proteja”, explică designerul. Nu sări peste acest pas, altfel rişti să rămâi cu lavoarul sau duşul pătate.

Abia apoi a trecut la vopsirea propriu-zisă. „Am început să aplicăm în mai multe straturi vopseaua specială pentru gresie şi faianţă”, spune Vlad. Pentru rezultatele obţinute de el, au fost necesare trei-patru straturi – iar sfatul lui este să aplici tot cam atâtea şi la tine acasă, în funcţie şi de culoarea iniţială a ceramicii.

Provocări, rezultate şi costuri finale

„Cea mai mare provocare, sincer, cred că a fost să ne reglăm intensitatea cu care apăsam pe trafaletul cu burete cu care am aplicat”, povesteşte designerul de interior. Sfatul lui este să nu apeşi pe trafalet, să-l laşi „să meargă de la sine”.

Continuarea articolului, aici

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite