VIDEO După iPad, Microsoft declară război şi contra iPad mini. Nu are însă o tabletă suficient de bună cu Windows

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microsoft a început în urmă cu câteva luni o campanie contra tabletelor Apple. În prim-plan sunt produsele cu Windows 8 şi Windows RT, iar punctul forte este Office. Ultima reclamă însă ar putea fi un eşec răsunător pentru companie, deoarece produsul concurent nu e deloc de lăudat.

Microsoft are Windows 8 şi Windows RT optimizate pentru tablete. Cel din urmă sistem de operare poate fi considerat un rival direct pentru iOS de pe iPad, deoarece rulează pe aceeaşi arhitectură şi nu rulează decât aplicaţii create special pentru el, pe când Windows 8 poate găzdui şi din cele vechi.

De fiecare dată în aceste videoclipuri de promovare publicate de Microsoft există sintagma: „Vorbeşte mai puţin. Fă mai mult“. Aşa ar trebui, de aceea Office este mereu aplicaţia pe care compania o prezintă. Este un Office prea puţin optimizat pentru ecranul tactil şi costă, fapte pe care Microsoft nu le menţionează. Dar trecând peste aceste două lucruri, da, Office e ca la el acasă pe Windows RT şi Windows 8.

Apoi, Microsoft adoră să spună că poţi face multitasking pe orice produs cu Windows - asta dacă nu a fost oprită funcţionalitatea de către producător, cum se întâmplă la unele produse HP. Da, pe iPad nu pot fi lipite două ferestre în acelaşi timp şi aici este cu adevărat avantajul. În final, e vorba de preţ. În ultimul videoclip Surface RT vs. iPad, tableta Microsoft venea după scăderi succesive de preţ din cauză că nu s-a dovedit deloc un succes, pe când iPad a rămas la acelaşi preţ. În plus, Microsoft laudă tastatura, dar aceasta nu vine fără bani daţi pe ea, fapt care se poate realiza şi pentru iPad.

În al doilea videoclip de mai jos, iPad mini - prima tabletă mai mică de la Apple, este comparată cu Acer Iconia W3, prima tabletă cu ecran de 8 inci care să ruleze Windows. Este o comparaţie corectă, în ceea ce priveşte dimensiunile fizice, dar Iconia W3 este o tabletă criticată pentru ecranul de o calitate îndoielnică, pentru designul neinspirat şi pentru faptul că nu face acel multitasking pomenit de Microsoft cu ocazia altor videoclipuri. Concluzia este că ideea Microsoft e bună, arată punctele forte, dar dacă s-ar concentra şi pe altele în afară de Office şi multitasking, atunci poate că ar avea mai multe de spus.

Vă aşteptăm pe Facebook, pe pagina „Tech Adevărul“. 

Surface RT, faţă cu iPad

Duelul celor de 8 inci

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite