VIDEO Creatorul Apple despre primul trailer al filmului „Jobs”: Nu vreau ca Steve să fie prezentat ca un sfânt
0Primul trailer al peliculei „Jobs”, despre viaţa creatorului Apple, Steve Jobs a fost publicat aseară pe YouTube şi a strâns deja un număr însemnat de afişări. Curiozitatea tuturor este să afle cum a comentat Steve Wozniak interpretarea personajelor.
Dacă la primul clip care a apărut Wozniak a fost foarte nemulţumit şi a spus că filmul este un „rahat”, acum Woz a fost mai relaxat, dar a ţinut să menţioneze totuţi că între film şi realitate există diferenţe mari. Wozniak a făcut aceste comentarii pentru site-ul „Gizmodo”.
„Am chestia asta care-mi spune că filmul îl va expune pe Steve ca pe un sfânt care a fost ignorat şi nu ca pe o persoană importantă din istoria Apple, care a condus firma din eşec în eşec (Apple, Lisa, Macintosh), în timp ce veniturile veneau din Apple II, pe care Jobs încerca să-l omoare”, a scris Wozniak jurnaliştilor Gizmodo.
„Jobs a venit înapoi ca sfântul dat afară şi a creat produse excepţionale ca iTunes Store, iPod-ul, iPhone-ul şi iPad-ul. Dar era o persoană diferită, mai experimentată şi mai capabilă să condusă Apple în acei ultimi ani. Ne-ar fi folosit acel Jobs în primii ani de existenţă ai Apple”, a declarat Wozniak.
De asemenea, cofondatorul Apple a fost nemulţumit după ce a văzut prima filmare de modul cum a fost interpretat personajul lui, ca un geek incapabil social şi care nu credea în viitorul calculatoarelor. „Acum sunt ok, spre deosebire de primul film. Alte personaje, cum ar fi Sculley şi Markkula au fost exagerate şi interpretate ca fiinţe negative. De fapt, amândoi aveau aceleaşi idealuri ca şi Steve despre viitorul computerelor”, a mai spus Woz.
Filmul îl va expune pe Steve ca pe un sfânt care a fost ignorat şi nu ca pe o persoană importantă din istoria Apple, care a condus firma din eşec în eşec
Cu toate că este mai mulţumit de modul cum sunt interpretate personajele, Wozniak menţionează că există câteva inadvertenţe în filmul inspirat de cele două cărţi despre Steve, „Steve Jobs”, de Walter Isacsson şi „Return to the Little Kingdom”, de Michael Moritz. „Modul cum sunt interpretate personalităţile şi influenţa pe care computerele le aduceau societăţii sunt greşite. M-au inspirat şi pe mine şi erau discutate la Homebrew Computer Club (n.r. - unde cei doi s-au cunoscut). Steve avea ideea asta de a face o placă de computer de 20 de dolari şi să o vândă cu 40 de dolari pentru a-i ajuta pe oameni să construiască un computer pe care eu l-am făcut. A vrut mereu să facă bani rapid din designul meu. Relaţia noastră era diferită. Sunt ruşinat, dar dacă filmul este amuzant, cu atât mai bine. Oricine citeşte carte mea, «iWoz» poate să afle mai mult”, a mai spus creatorul Apple.
Lansare la finalul verii
Filmul se va lansa pe 16 august anul acesta în Statele Unite ale Americii şi are un buget de 8,5 milioane. În cadrul peliculei, Ashton Kutcher îl interpretează pe Jobs din adolescenţă, în clipa în care renunţă la facultate pentru că nu-i punea la încercarea creativitatea, până în momentul morţii sale din 2011, din cauza problemelor cu cancerul la pancreas.
Filmul va prezenta viaţa lui Steve Jobs între anii 1971 şi 2000, perioadă în care compania Apple a cunoscut o creştere fulminantă, el a fost îndepărtat de la conducerea acesteia, a fondat NeXT şi a ajuns, din nou, la compania cu care a pornit în industria calculatoarelor. Producătorii au avut acces şi la garajul de unde compania a pornit şi a ajuns la gigantul de astăzi.
Filmul este regizat de Joshua Michael Stern, scenariul a fost scris de Matthew Whitely, de filmare s-a ocupat Russel Carpenter, iar producţia a revenit lui Mark Hulme. Cât despre actori, cofondatorul Steve Wozniak este jucat de Josh Gad, rolul directorului Apple care l-a concediat pe Jobs, John Sculley, i-a revenit lui Matthew Modine, iar Ahna O'Reilly este actriţa care o întruchipează pe iubita lui Jobs cu care a şi avut o fiică pe nume Lisa.
„jOBS“ este primul film cu acest subiect, dar nu şi singurul. Sony Pictures împreună cu scenaristul Aaron Sorkin care s-a ocupat şi de filmul „The Social Network“ despre viaţa lui Mark Zuckerberg, fondator Facebook. Acest film va porni de la biografia oficială a lui Steve Jobs realizată de Walter Isacsson.