Uitaţi de smartwatch-uri. Chinezii au inundat pieţele cu ceasuri-telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceasurile chinezeşti pot fi folosite pe post de telefon FOTO guardian.co.uk
Ceasurile chinezeşti pot fi folosite pe post de telefon FOTO guardian.co.uk

Zvonurile despre un posibil ceas inteligent creat de Apple au produs o adevărată undă de şoc printre companiile de tehnologie. Totuşi, chinezii sunt cei care profită cel mai mult de acest curent, oferind deja ceasuri nu foarte inteligente, dar ce pot fi folosite ca telefoane.

Apple ar urma să lanseze un Samsung a confirmat că lucrează la un ceas inteligent pe bază de Android, se zvoneşte că Google ar vrea să-şi completeze gama de produse cu un ceas propriu şi chiar şi cei de la Microsoft ar lucra la un astfel de dispozitiv.

Există şi companii de renume care au deja ceasuri inteligente. Astfel, Sony şi Motorola se pot mândri cu smartwatch-urile lor. Mai există şi Pebble, un ceas high-tech foarte popular.

Problema cu aceste dispozitive este că nu pot funcţiona fără să fie conectate la un smartphone. Bineînţeles, ele pot afişa ora, însă utilizatorii nu pot citi emailuri, mesaje şi nu pot vedea notificările.

Ceasurile nu-foarte-inteligente, o alternativă pentru „smart watch“?

Chinezii au invadat piaţa cu ceasuri ce pot fi folosite pe post de telefon. Acestea pot fi asemănate cu nişte feature-phone-uri care se poartă la încheietură şi nu sunt la fel de „inteligente“ ca şi „smart watch“-urile care urmează să fie lansate sau care se găsesc deja pe piaţă.

Ele nu se pot conecta la internet, nu pot fi folosite pentru a citi e-mailuri însă există şi variante cu dual-sim. Unele sunt dotate cu camere foto de 0,3MP, funcţie de radio, cititor de text şi au compatibilitate cu fişierele multimedia.

Una dintre cele mai prolifice firme din acest domeniu este Watch Mobile Telecom, un „important producator din China de telefoane GSM“. Site-ul dual-sim.ro oferă ceasurile-telefon ale companiei la preţuri cuprinse între 400 şi 560 de lei.

Cel mai scump model de pe site este Mobile F1 Fashion. Acesta are un ecran tactil de 4,8 centimetri, cântăreşte 84 de grame şi are loc pentru o cartelă SIM. Ceasul rezistă 2 ore în convorbire şi în stand-by poate sta chiar şi trei zile. Chinezii au realizat că autonomia este importantă pentru un astfel de dispozitiv şi au inclus două baterii în pachet.

O altă firmă producătoare de ceasuri-telefon este CECT. Ceasurile chinezeşti de la CECT pot fi găsite pe site-ul solomobiles.ro. iar preţurile pornesc de la 250 de lei şi ajung la 545 de lei.

Cel mai ieftin este CECT M900, un ceas cu ecran tactil de 2,8 cm. Acesta nu are o cameră foto, dar recunoaşte fişiere text şi jpg. Comerciantul nu specifică autonomia acestui dispozitiv. 

Merită?

Ceasurile-telefon au, cu siguranţă, atuurile lor, însă nu le putem recomanda pasionaţilor de tehnologie. Faptul că toate vin cu două acumulatoare incluse ridică semne de întrebare privind autonomia reală a acestor dispozitive. 

Mai mult, nu ştim care este calitatea sunetului şi a semnalului. Unele sunt create din inox, lucru care ar putea dăuna recepţiei. 

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite