Trust GXT 450 - Căşti de gaming accesibile cu sunet puternic, surround 7.1 şi iluminare RGB (TECH REVIEW)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trust GXT 450 au reprezentat prima mea experienţă cu o pereche de căşti de la Trust, o companie care face accesorii considerate „value for money”, adică destul de bune pentru preţul pe care îl oferă. Aşadar, hai să vedem dacă GXT 450 se încadrează în categoria asta.

Primul contact cu GXT 450 este unul foarte interesant, pentru că nu am mai văzut până acum cupe care să aibă o formă asemănătoare cu asta. Practic, sunt un fel de pentagon puţin alungit într-o parte, care vine însă destul de bine în jurul urechilor, acoperindu-le complet. Pernele din care sunt realizate sunt şi ele destul de confortabile pentru a nu-ţi cauza disconfort după câteva ore de joc.

Banda de sus este ajustabilă şi, în afară de faptul că mie nu îmi place cum se vede, nu am găsit nimic în neregulă cu ea. Este confortabilă şi nu o simţi deloc în timpul purtării, deşi îmi era teamă că se va întâmpla asta.

Cadrul căştilor este realizat dintr-un plastic care pare destul de rezistent, dar nu îţi recomand să le testezi flexibilitatea prea tare.

Cablul are 2 metri lungime şi permite conectarea pe USB-A, astfel că nu trebuie să ai jack-uri dedicate pentru căşti şi microfon. Este din nylon şi are inclus pe el şi controlul pentru volum, iluminare, mute şi dezactivarea microfonului.

Imagine indisponibilă

Acel control mi se pare un plus, deşi îngreunează puţin cablul, prefer să îl am în faţa ochilor şi să îl pot dezactiva cu uşurinţă, decât să caut butoanele pe cupe, prin spatele microfonului sau pe unde mai sunt ele ascunse.

Şi dacă tot am menţionat iluminarea RGB, hai să scriu şi câteva cuvinte despre asta: controlul ei este pe acel fir, dar nu poate fi decât oprită sau pornită. Nu există, din câte ştiu, posibilitatea de a o configura într-un fel anume, fiind un singur pattern pe care îl urmează. Nu mă deranjează însă deloc asta, şi deja prezenţa sa, la preţul pe care îl au aceste căşti, mi se pare un atu mare.

Sunet puternic şi un microfon foarte bun

Imagine indisponibilă

Ajungem şi la cel mai important aspect al unei perechi de căşti: sunetul. Ei bine, este foarte puternic şi clar în jocuri - difuzoarele de 40mm îşi fac treaba foarte bine, bass-ul este ”sănătos”, iar tehnologia virtual surround sound 7.1 este o surpriză mai mult decât binevenită pe o pereche de căşti la preţul acesta. Îţi oferă o spaţialitate bună în shootere în special, acolo unde poţi auzi destul de clar din ce parte vine următorul adversar.

Există şi un minus mic pe sunetele înalte, care parcă nu se aud corect tot timpul, însă pe o pereche de căşti de gaming o să vrei mai mereu o recunoaştere bună a mediilor şi joaselor, astfel că nu e o problemă simţitoare.

Microfonul este excelent, fiind mai bun decât cele întâlnite pe căşti mai scumpe. Vocea este redată bine, clar şi puternic. Aria de recunoaştere a zgomotului este destul de mare, astfel că mai bine îl opreşti decât să îl îndepărtezi de la gură atunci când vrei să nu fii auzit. Îmi place şi faptul că este legat de căşti printr-un cablu învelit în metal, care îţi permite să îl îndoi în cam orice mod îţi doreşti.

Imagine indisponibilă

Trust GXT 450 costă în jur de 165-170 de lei la retailerii de electronice, dar din comentariile de pe eMag am văzut că sunt persoane care le-au achiziţionat şi pentru 120 de lei. La preţul acela, sunt un best-buy fără probleme, şi nici la cel actual nu prea au concurenţi serioşi, oferind un sunet puternic şi bun, iluminare RGB şi confort într-un pachet care poate fi extrem de atractiv pentru cei care nu vor să cheltuie prea mult pe o pereche de căşti de gaming.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite