Top 10 căşti gaming pentru cele mai tari senzaţii în jocuri online
0
Nu există un pasionat adevărat de gaming fără accesorii pe măsură. Lumea tehnologiei s-a dezvoltat foarte mult chiar şi atunci când vine vorba de accesoriile ce relaţionează cu gadgeturile noastre preferate, în faţă cărora petrecem cea mai mare parte a timpului.
Acestea au menirea să transforme experienţă într-un mod mai puternic, aducând o serie de influenţe pozitive, aşa cum o fac şi căştile de gaming.
Pe lângă calculatoarele specializate şi celelalte accesorii de birou din acest domeniu al jocurilor online, căştile de gaming contribuie la o experienţă senzorială de top facilitând întregul proces de relaxare la un nivel de profesionist. De cealaltă parte sunt oameni care au şi un venit din contribuţia lor la jocurile online, astfel că investiţia în accesorii pe măsură este mai importantă că niciodată.
De ce să alegi o pereche de căşti de gaming?
Un joc online impune o serie de proprietăţi cu mult peste necesarul unei persoane obişnuite care foloseşte calculatorul pentru câteva jocuri banale, ce consumă puţine resurse, jocurile video fiind la polul opus.
Prezenţa unor atribute ieşite din comun precum interfaţă video premium, prezenţa unor efecte grafice şi de sunet care amplifică interacţiunea personală cu jocul în sine, pot influenţă rezultatul final sau câştigul tău în cadrul jocului.
O pereche potrivită de căşţi gaming facilitează întreagă experienţă oferindu-ţi un sunet mai bine conturat, o claritate mai bună a frecvenţei sonore, ceea ce înseamnă că liniile melodice sau conversaţiile cu cei din echipa de joc pot fi mai bine definite, pentru mai multe şanse de reuşită.
Formă acestor căşţi este una ergonomică, de dimensiuni destul de impunătoare, care oferă un confort sporit pe durata unei perioade îndelungate de joc (chiar şi pentru ore în şir, aşa cum se întâmplă în cazul pasionaţilor profesionişţi de gaming).
Dincolo de rolul important pe care aceste căşţi îl au în raport cu experienţă ta de începător sau de adevărat profesionist şi pasionat în domeniu, modul în care căştile îţi vor influenţă exerienta de joc se rezumă la alegerea pe care o faci şi la tipul/caracteristicile căştilor pe care le vei alege, fapt despre care vom vorbi în cele ce urmează.
De ce să ţii cont când achiziţionezi o pereche de căşti gaming
Formă căştilor poate fi un punct important de pornire, dar nu cel mai important. Deşi majoritatea modelelor sunt cu adevărat impunătoare, poţi găşi în mediul online şi căşti gaming de dimensiuni uşor mai reduse, care să se potrivească mai bine cu circumferinţa capului tău şi care să beneficieze de un plus în materie de confort.
Adevărată importantă o au proprietăţile tehnice, unde ne putem referi la sonorizare, la intensitatea sunetului, prezenţa unor funcţii precum bass-ul, funcţia de atenuare a zgomotului de pe fundal, conectivitate etc.
Şi brandul poate avea o contribuţie semnificativă, existând la acest capitol o serie de mărci specializate pe atribute de calitate în materie de sonorizare precum Longitech, Asus, JBL, Edifier etc.
Mare atenţie şi la tipul de conectivitate! Poţi opta atât pentru căşţi gaming concepute după tiparul clasic, cu cablu standard şi mufă jack 3.5 mm sau USB, dar poţi alege şi căşţi WIFI sau cu conectivitate Bluetooth. Ambele vin atât cu avantaje, cât şi cu dezavantaje.
Căştile cu cablu îţi pot limita dexteritatea în timpul jocului, fiind necesar să ai grijă la mişcările pe care le faci pentru a preveni ruperea cablului, aspect contrar celor WIFI sau Bluetooth. Însă, celelalte căşţi nu vor putea fi funcţionale 24/7, un aspect foarte important pentru un pasionat înrăit. Acestea necesită reîncărcare periodică şi trebuie să te asiguri că dispozitivul cu care lucrezi prezintă funcţia de conectivitate de care dispun aceste căşţi pentru a fi utilizabile.
În general, cu cât căştile de gaming sunt mai scumpe cu atât ai şanse mai mari să beneficiezi de o serie extra de avantaje şi de o pereche mai durabilă de căşţi, din materiale premium. Dar găseşţi astfel de căşţi şi la preţuri mai avantajoase, care nu se vor resimţi atât de tare în buget. De altfel, dacă gaming-ul este o pasiune trecătoare, un hobby de care te bucuri când şi când, cel mai probabil nu are rost să invesesti foarte mult în astfel de accesorii adiacente.
Iar dacă deţii un astfel de pasionat în familie sau dacă doreşţi tu însuţi să-ţi oferi un astfel de cadou, îţi venim şi cu 10 recomandări speciale pentru orice buget şi toate gusturile.
Top 10 căşti gaming pentru cele mai ţări senzaţii în jocuri online
La acest capitol am făcut un mic research şi am găsit câteva opţiuni cel puţîn promiţătoare, din toate categoriile de buget posibile. Astfel, în topul de azi vei regăşi căşţi gamin mai scumpe şi mai performanţe, dar şi căşţi mai accesibile, ideale pentru simplu pasionaţi sau începători. Iată care sunt sugestiile noastre pentru lista ta de cumpărături.
1. Căşti Gaming Edifier G2 ÎI, microfon, iluminare RGB, USB
Brandul Edifer începe că să capete tot mai mult teren pe piaţă în România, fiind un brad dedicat accesoriilor de gaming la preţuri excelente şi accesibile.
De aceea am şi selectat modelul Edifer G2 ÎI care sunt cel puţîn promitaroare la prima vedere.
Aceste căşţi dispun de un cablu de conectivitate cu lungimea de 2.5 m, o lungime destul de optimă pentru a te mişcă în voie şi a te aşeza confortabil pe durata unei partide de joc. Terminaţia cablului este de tip USB, aceste căşţi fiind cu precădere recomandate pentru calculatoarele clasice (PC-uri obişnuite). Căştile sunt echipate cu microfon integrat cu posibilitatea de detaşare, sunet stereo, cât şi de un sistem de iluminare RGB care-ţi face resimţită prezenţa chiar şi pe întuneric.
2. Căşti wireless Gaming Marvo HG9080W, Microfon
Pentru un preţ la fel de rezonabil, semnificativ mai ridicat faţă de căştile menţionate anterior, puteţi opta pentru căştile specializate de la Marvo.
Acestea deopotrivă sunt căşţi cu mecanism Wifi, ideale pentru calculatoarele de gaming, pentru pasionaţii de PlayStation 4 sau pentru utilizatorii care nu-şi doresc să aibă nicio grijă în ceea ce priveşte libertatea de relaxare şi joc.
Dispun de asemenea de un microfon integrat, cât şi de o curea ajustabila care-ţi permit să le adaptezi în funcţie de circumferinţa capului. Aria de vizibilitate a căştilor Marvo este de până la 5 m, sunetul fiind de tip stereo. Ce avantaje îţi oferă acest lucru? Presupunând că-ţi doreşţi să fii în permanentă conectat la lucrurile ce se petrec în timpul pauzei tale, vei putea în acest mod să fii la curent cu activitatea celorlalţi jucători şi nu numai.
Pentru conectivitate sunt prevăzute cu o interfaţă de tip USB care se conectează direct la dispozitivul pe care rulează jocurile.
3. Căşti Gaming Aqirys, microfon
Un model nou de căşţi gaming din gama premium de la AQIRYS.
Deopotrivă, aceste căşţi deţîn o conectivitate clasică prin intermediul unui cablu cu mufă integrată duală de 3.5 mm, permiţând în acest mod activarea conexiunii audio, dar şi a microfonului din dotare. Sunt certificate TeamSpeak şi au sistem audio surround 7.1.
Căştile includ un sunet stereo amplu datorită difuzoarelor stereo cu diametrul de 50 mm, dar dispun şi de un sistem de iluminare RGB care le transformă într-un accesoriu atractiv chiar şi în condiţii de iluminare redusă.
Finisajele robuste şi designul relativ compact, acompaniat de bandă ajustabila cu piese metalice de construcţie le oferă elegantă şi durabilitate în acelaşi timp.
4. Căşti Gaming Wireless Corsair Virtuoso RGB Carbon, Microfon, USB
Pasionaţii de căşţi de gaming de ultima generaţie pot apela totodată şi la căştile wiriless de la Corsair, un nume mai puţîn popular pe piaţă, dar care nu poate lipsi din top datorită performanţelor de top.
Aceste căşţi prezintă de asemenea difuzoare stereo de 50 mm care îţi permit să auzi şi să filtrezi fiecare sunet în detaliu, având o frecvenţa uriaşă de până la 40.000 Hz care facilitează transmisia şi redarea unor efecte sonore de cea mai bună calitate. Bineînţeles, căştile au şi un preţ pe măsură.
La construcţia acestor căşţi s-au utilizat numeroase accesorii premium, metalice, precum şi o serie de finisaje confortabile şi plăcute la atingere, care oferă mai mult confort în timpul purtarilor repetate. Au un volum redus şi oferă o fiabilitate crescută, beneficiind şi de un sistem ajustabil de intensitate a sunetului şi dispunând de o autonomie ce-ţi poate oferi până la 20 ore de joc încontinuu.
5. Căşti Gaming Gamdias Hebe M2 RGB, Microfon, USB
Făcând o trecere rapidă către o altă pereche de căşţi cu design inovator şi proprietăţi destul de bune am descoperit şi modelul Gamdias Hebe.
Aceste căşţi cu sunet stereo de tip 7.1 surround sunt prevăzute cu conexiune de tip USB şi cablu de 2 m, o dimensiune destul de bună pentru a te desfăşura în voie pe parcursul jocului.
Au un design ergonomic, stilat, mecanism de iluminare şi pernuţe moi care acoperă difuzoarele de 53 mm ce vor oferi un sunet plăcut şi un confort adecvat pe parcursul utilizării.
6. Căşti Gaming Logitech G332 Symmetra, Microfon

Nu putea lipsi şi o recomandare de la brandul Logitech, unde am descoperit modelul Symmetgra G332 prevăzut cu microfon integrat şi cablu cu interfaţă obişnuită jack de 3.5 mm.
Aceste căşţi îţi permit să trăieşţi experienţă vieţii tale în materie de gaming la un nivel amplu, fiind compatibile atât cu unităţile PC, cât şi cu Nintendo, Xbox One sau PlayStation 4.
Difuzoarele au un diametru de 50 mm cu posibilitatea de a le regla într-o poziţie adecvată şi sunet stereo ajustabil în funcţie de volumul optim dorit.
7. Căşti Gaming Logitech G635 RGB Lightsync, Surround 7.1, Multiplatforma, Microfon
O varianta mult mai performanţă oferită de cei de la Longitech cu un sistem de sunet hybrid şi multifuncţional sunt căştile de serie G635.
Prin intermediul acestor căşţi gaming sunetul este redat mai clar şi mai detaliat că niciodată, tehnologia DTS oferind emisii stereo 3D specializate fiecărui tip de joc online preferat.
Îţi poţi personaliza întru totul experienţă de joc cu aceste căşţi, de la sistemul de iluminare personalizabil, până la frecvenţa sunetului cu posibilitate de ajustare prin intermediul butoanelor integrate în laterală difuzorului auricular şi a microfonului cu funcţie flip to mute.
Au o sensibilitate crescută de până la 93 dVPA în cazul căştilor care surprind chiar şi cele mai fine sunete .
Renumită la aceste căşţi este şi varietatea posibilităţii de asociere cu alte dispozitive de joc, altele faţă de un simplu PC, de diferite tipuri.
8. Căşti Gaming ASUS TUF Gaming H5, Microfon
Când vine vorba de gaming, de dispozitivele şi de accesoriile aferente de gaming, cei de la Asus sunt gata să preîntâmpine şi să rescrie dorinţele utilizatorilor şi ale pasionaţilor adevăraţi.
Iar orice iubitor de Asus şi nu numai îşi poate asorta acum dispozitivele preferate cu o pereche de căşţi pe măsură - Asus TUF H5.
Aceste căşţi au un design relativ simplu şi un aspect clasic, dar la baza eficienţei lor sporite se află un amplu ploces de creaţie în care s-au concentrat cele mai bune materiale, pentru o durabilitate iesita din comun şi pentru o calitate ireproşabilă a experienţei de joc.
Căştile Asus sunt căşţi cu fir, respectiv jack 3.5 mm şi USB 2.0, microfon integrat sensibil şi difuzoare cu un diametru de 50 mm pentru un sunet bogat.
9. Căşti Gaming Thermaltake Tt eSPORTS CRONOS AD, Microfon
Ce ne-a atras atenţia în mod special la căştile Thermaltake este designul ingenios, aşa cum nu am mai văzut până acum. Dar bineînţeles, proprietăţile tehnice nu te vor dezamăgi nici ele.
Aceste căşţi dispun de curea ajustabila şi suport prevăzut cu bandă căptuşită pentru şi mai mult confort, microfon ajustabil îmbrăcât în material textil cu o flexibilitate crescută şi control audio integrat, cu interfaţă jack 3.5 mm şi USB 2.0.
10. Căşti Stereo Hi-Fi Sennheiser HD 820, Jack 6.35mm, XLR-4
La cel mai înalt nivel al limitelor acustice se regăsesc o serie de căşţi premium sau căştile realizate după o tehnologie de calitate şi cu un concept nemţesc. Astfel, calitatea acestor căşţi, dar şi calitatea sunetului reprodus sunt cu totul la un alt nivel. Difuzoarele fac parte din clasa high-end, fiind prevăzute cu sticlă transparenţă şi mecanism rezonant transmis de la sursă prin intermediul unui cablu cu o lungime de 3m şi interfaţă jack 6.35 mm, cu o frecvenţa de până la 48.000 Hz.
