Studiu: peste 40% din români petrec cel puţin 8 ore pe zi în faţa computerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Periferice: mouse şi tastatură.
Periferice: mouse şi tastatură.

Potrivit unui studiu realizat de agenţia de comunicare Republika în colaborare cu agenţia de sondaje Questia Group, 85% dintre români, utilizatori de computer, folosesc mouse-ul şi tastatura în activitatea lor zilnică.

Studiul a fost realizat în perioada 15 – 22.04.2022 pe un eşantion de 800 de persoane, cu varste cuprinse între 20 şi 45 ani, utilizatori de Internet care folosesc periferice IT (mouse, tastatură), lucrează/ studiază folosind laptop/ calculator, ”white collars” sau studenţi şi care locuiesc în România.

Aproape 60% dintre respondenţi au declarat în cadrul studiului că depind de folosirea tastaturii pentru gestionarea eficientă a proiectelor legate de muncă sau de studii. Peste jumătate dintre respondenţii care folosesc tastatura consideră în foarte mare măsură că nu ar putea să lucreze sau studieze în absenţa acesteia.

În momentul în care au fost evaluate criteriile de performanţă ale produselor folosite de respondenţi, 56% dintre aceştia au susţinut că îşi doresc un mouse mai precis şi o tastatură mai intuitivă.

Confortul şi ergonomia sunt şi ele criterii importante de achiziţie, cu atât mai mult cu cât peste 3 sferturi dintre respondenţi au declarat că s-au confruntat cel puţin o dată cu dureri de spate cauzate de poziţia pe care o au atunci când lucrează la birou. Pentru a remedia situaţiile de disconfort cauzat de orele prelungite de muncă, peste 31% dintre respondenţi menţionează că au ca şi criterii de achiziţie confortul şi ergonomia produselor periferice.

Dacă vorbim despre criterii legate de personalizarea spaţiului de lucru, 8 din 10 respondenţi spun că un spaţiu de lucru care îi reprezintă, îi ajută să fie mai creativi şi mai productivi. În personalizarea spaţiului de lucru un rol extrem de important încep să îl aibă perifericele cu un design deosebit sau care oferă o gamă unică de culori.

În ceea ce priveşte preferinţele legate de brand, participanţii la studiu au spus că Logitech este brandul de referinţă în materie de mouşi şi tastaturi. Procentul utilizatorilor mulţumiţi de perifericele alese în prezent este unul semnificativ, de aproape 84%.

Peste 48% dintre respondenţi au declarat că studiază review-uri şi recenzii pe site-uri sau blog-uri de specialitate înainte de a achiziţiona un mouse sau o tastatură, iar o treime verifică ofertele disponibile în magazin.

Studiul despre timpul petrecut in faţa calculatorului sau a laptopului şi folosirea echipamentelor periferice dezvăluie că peste 40% dintre românii intervievaţi petrec cel puţin 8 ore pe zi în faţa calculatorului, cu mâna pe mouse sau tastatură.

Este vorba despre persoane cu vârste curprinse între 25 şi 45 de ani, din toate oraşele mari din România, care fie sunt angajate într-un post ce necesită studii superioare, fie îşi gestionează propria afacere sau urmează diverse forme de învăţământ.


 


 

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite