Se lansează YouTube România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google va lansa în curând YouTube Romania
Google va lansa în curând YouTube Romania

Grupul Google pregăteşte lansarea YouTube România, aşteptată cu mare interes de compozitorii români, care urmează să primească bani pentru videoclipurile încărcate pe acest site, în baza unui contract semnat, pe 6 martie, între Google Ireland Limited şi UCMR-ADA, potrivit Mediafax.

Organismul de gestiune a drepturilor de autor Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România - Asociaţia pentru Drepturile de Autor (UCMR-ADA), care reprezintă pe teritoriul României 7.800-7.900 de compozitori şi textieri de muzică, şi-a informat membrii că, pe 6 martie, a semnat cu Google Ireland Limited o "Autorizaţie licenţă neexclusivă de utilizare a operelor muzicale prin streaming oneros" pentru site-ul YouTube.

"Prin intermediul acestui contract, UCMR-ADA a obţinut pentru membrii săi dreptul de a colecta remuneraţii, pentru utilizările operelor muzicale pe internet, pe site-ul YouTube, prin streaming", se spune în anunţul UCMR-ADA.

Organismul de gestiune a drepturilor de autor îşi atenţionează membrii că "data intrării în vigoare a autorizaţiei-licenţă neexclusivă este data lansării platformei YouTube-România". "Această dată este stabilită de partenerii noştri de la Google, iar modalitatea de comunicare către public va fi, cu siguranţă, una de impact mediatic", precizează UCMR-ADA.

Întrebaţi când va fi lansată versiunea locală a YouTube, reprezentanţii Google România au dezvăluit interesul de a aduce noi servicii pentru utilizatorii şi companiile din România.

"YouTube a devenit una dintre cele mai populare platforme de divertisment prin care oamenii pot interacţiona, viziona şi încărca conţinut video, inclusiv în România. Ne bucurăm să aducem noi servicii pentru utilizatorii şi companiile din ţara noastră, pentru a înlesni accesul la cât mai mult conţinut local, dar momentan nu avem mai multe detalii să oferim", au declarat reprezentanţii Google România.

Este de aşteptat ca prin lansarea YouTube România publicul să aibă acces mai uşor la un conţinut localizat, însă cei interesaţi vor putea accesa în continuare varianta internaţională a YouTube.

Surse au declarat că lansarea versiunii YouTube România va avea loc în acest an.

Lansarea YouTube România este văzută ca un fapt pozitiv de compozitorii români, având în vedere că mulţi dintre ei spun că nu au primit până acum bani pentru difuzarea melodiilor lor pe site-ul internaţional YouTube.

Site-ul de partajare de fişiere video YouTube, proprietate a grupului Google, a devenit una dintre cele mai importante surse de informare din lume, potrivit unui studiu realizat de centrul de cercetare american Pew, publicat în Statele Unite în luna iulie 2012. Acest studiu a evidenţiat faptul că subiectele de actualitate au fost cele mai căutate pe YouTube într-o perioadă de 15 luni, între 2011 şi 2012. Totodată, YouTube susţine că peste 72 de ore de înregistrări video sunt postate pe site în fiecare minut şi că peste patru miliarde de fişiere video sunt vizionate în fiecare zi.

În plus, joi, YouTube a anunţat că are peste un miliard de utilizatori unici în fiecare lună. De asemenea, compania a anunţat că cele mai importante branduri din lume desfăşoară în prezent campanii pe YouTube.
 

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite