Schimbarea pe care o pregăteşte Zuckerberg: cum vrea să unească Facebook Messenger, WhatsApp şi Instagram sub o singură „umbrelă“

0
0
FOTO via Guliver / Getty Images
FOTO via Guliver / Getty Images

De-a lungul timpului, Mark Zuckerberg a căutat să-şi întărească monopolul pe piaţa de reţele sociale şi aplicaţii de chat, dezvoltând platforme diverse sau cumpărând produse promiţătoare, care i-ar fi putut face concurenţă de aproape, cum este cazul WhatsApp sau Instagram.

După ani de zile în care acestea au funcţionat separat, CEO-ul Facebook vrea să le unească sub o singură umbrelă.

Conform The New York Times, unirea Facebook Messenger, WhatsApp şi Instagram va avea loc la începutul anului viitor. Cele tyrei aplicaţii vor continua să fie separate, în teorie, însă infrastructura de chat şi criptarea specifică a datelor vor deveni comune pentru toate trei. 

„Vrem ca produsele noastre de mesagerie şi social media să înlesnească comunicarea dintre rude şi prieteni, oriunde s-ar afla aceştia”, a declarat Mark Zuckerberg.

După un an 2018 dezastruos pentru compania din San Francisco, unul în care a fost implicată în mai multe scandaluri ce vizau scurgerea de date personale ale utilizatorilor, Facebook încearcă să îşi spele păcatele oferind asigurări în plus utilizatorilor săi. 

Ideea lui Zuckerberg este cel puţin interesantă, deoarece acesta a declarat în trecut că toate aplicaţiile deţinute de compania sa trebuie să funcţioneze independent una de cealaltă.

Facebook a cumpărat platforma de distruibuire de fotografii Instagram pentru aproximativ un miliard de dolari, îm 2012, pentru ca apoi să achiziţioneze aplicaţia de mesaje WhatsApp, în 2014, pentru suma exorbitantă de 19,3 miliarde de dolari.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri