Primul şef al lui Steve Jobs: „Pentru mulţi angajatori, ar părea un nesimţit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steve Jobs este cofondatorul companiei Apple.
Steve Jobs este cofondatorul companiei Apple.

Steve Jobs a murit în 2011, dar dat fiind renumele la care a ajuns, mulţi au început să-şi aducă aminte că l-au cunoscut. Ultimul pe această listă este primul şef al lui Steve Jobs, un om care i-a văzut spiritul de lider al lui Jobs şi talentul de a inova.

Steve Jobs s-a angajat pentru prima oară la Atari, companie recunoscută pentru afacerile în industria jocurilor video, încă la început în anii '70. Steve Jobs avea 19 ani şi nu s-a bucurat de cea mai bună relaţie cu colegii săi, descrie situaţia Nolan Bushnell, cofondator Atari, notează revista „Time“, citând Associated Press. Bushnell i-a sugerat lui Steve Jobs, din cauza comportamentului său, să lucreze noaptea, când ceilalţi erau deja plecaţi. 

„Mereu am fost mândru de acea legătură. Ştiu că Steve a încercat mereu să preia idei şi să le transforme în altceva, la fel cum şi eu am făcut“, a mai declarat Bushnell. Legătura dintre angajatul Steve Jobs şi angajatorul Nolan Bushnell l-a inspirat pe cel din urmă să scrie o carte în care să povestească aceste lucruri. Sunt însă şi voci care spun că acesta mai doreşte puţină faimă pe baza lui Steve Jobs.

Cartea se numeşte Finding The Next Steve Jobs: How to Find, Hire, Keep and Nurture Creative Talent şi în aceasta mai sunt amintite câteva momente care subliniază mai bine relaţia dintre cei doi creatori. Au tot vorbit şi după ce Jobs a plecat de la Atari, dar după ce Bushnell s-a mutat în alt oraş, relaţia s-a mai răcit. Ultima dată au discutat faţă în faţă cu 6 luni înainte de moartea lui Steve Jobs. 

Adevărul este că puţine companii l-ar angaja pe Steve, chiar şi astăzi. De ce? Pentru că era un individualist. Pentru cei mai mulţi potenţial angajatori ar părea un nesimţit îmbrăcat prost

Tot cofondatorul Apple l-ar fi putut transforma pe „părintele“ Atari într-un miliardar. Steve Jobs i-a oferit acţiuni la Apple contra sumei de 50.000 de dolari. Dacă nu refuza, acum ar fi deţinut o treime din Apple, o treime din compania estimată la 425 de miliarde de dolari.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite