Premierul turc: „Nu vom lăsa această naţiune la mila Youtube şi Facebook“. Erdogan vrea să interzică aceste site-uri, preşedintele se opune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recep Tayyip Erdogan a declarat că are de gând să interzică Facebook şi Youtube în Turcia printr-o lege specială, potrivit Wall Street Journal.

„Suntem foarte determinaţi în această privinţă. Nu vom lăsa această naţiune la mila Youtube şi Facebook. Vom urma toţi paşii necesari “, a declarat primul ministru turc Recep Tayyip Erdogan, în cadrul unui interviu televizat.

El vrea să dea o lege care să permită guvernului să blocheze orice site fără să aibă nevoie de permisiunea vreunei curţi judecătoreşti. Premierul ar încerca astfel să oprească „o serie de înregistrări online care arată corupţia din cercurile sale“, scriu cei de la WSJ.

Totuşi, preşedintele turc Abdullah Gul a încercat să liniştească spiritele şi a spus că site-urile nu vor fi interzise. „Închiderea lor nici nu intră în discuţie“, a zis el. Gul are drept de veto asupra legilor şi le poate retrimite în parlament pentru a fi modificate.

Turcia este în top 15 ţări în ceea ce priveşte folosirea Facebook, având 34 de milioane de utilizatori activi şi o populaţie totală de 77 de milioane de persoane. Youtube a mai fost blocat sporadic între 2007 şi 2010 şi accesul la Facebook şi Twitter a fost restrcţionat pe perioade scurte chiar şi în 2013.  

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite