„Oglindă, oglinjoară, care-i cea mai inteligent display din ţară?“ Samsung prezintă viitorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oglinda inteligentă de la Samsung
Oglinda inteligentă de la Samsung

Samsung a prezentat o tehnologie revoluţionară în Coreea de Sud - o oglindă care este şi display transparent OLED. Acesta ar putea fi viitorul sufrageriei noastre.

Samsung a prezentat dispozitivele drept viitoare display-uri interactive pentru magazine. Cu toate acestea, compania sud-coreeană are planuri mari pe viitor, când va folosi tehnologiile Intel RealSense.

De exemplu, Samsung vrea să dezvolte o oglindă care să se transforme într-un asistent virtual care să îţi dea sfaturi la cumprături. Acest lucru ar fi posibil cu ajutorul tehnologiei Intel care analizează conţinutul tridmensional şi interacţiunile cu utilizatorii.

De asemenea, Samsung vrea să folosească aceste display-uri transparente pentru a le face reclame interactive, pe care utilizatorii să le controleze sau să realizeze anumite task-uri pe ecran.

Deşi există oglinzi LED, Samsung spune că tehnologia OLED consumă mai puţin, are culori mai bune şi poate să fie extraordinar de subţire.

Un televizor tapet de la LG

image

Sud-coreenii sunt într-o luptă de a fi primii pe piaţa televizoarelor şi încearcă să vină cu cât mai multe inovaţii interesante.

Televizorul experimental prezentat de LG are o grosime de doar 1 milimetri şi o greutate de doar 1,9 kilograme. Poate fi montat pe un perete cu ajutorul magneţilor. Tehnologia din spate este OLED, dar momentan televizorul va rămâne doar un concept, pentru că este prea scump pentru a fi dus pe piaţă.

Pentru a-l monta pe un perete, LG a creat şi un suport magnetic care se prinde în cuie. Astfel, acesta va funcţiona ca locul unde vom lipi televizorul. Pentru a-l scoate, televizorul poate fi pur şi simplu dezlipit. Spre deosebire de televizoare LCD, OLED-ul nu are nevoie de lumini în spatele său, astfel că poate fi subţire şi poate fi îndoit.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite