Nokia Maps a murit, trăiască Nokia Here! Un nou rival pentru Google Maps și Apple Maps

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nokia încearcă să profite de eșecul Apple Maps prin popularizarea aplicației sale de navigare. Nokia Maps a fost redenumită în Here și va fi disponibilă pentru iOS, Android și Firefox OS, sistemul de operare dezvoltat de Mozilla. În plus, aplicația va veni și cu imagini ca cele din Street View.

De când Nokia a încheiat parteneriatul cu Microsoft prin care Windows Phone devenea singurul sistem de operare pentru smartphone-urile sale, aplicația Nokia Maps a fost pregătită pentru a înlocui programul Bing Maps în Windows Phone 8. Acum, aceasta vine și pe platformele concurente, dar și în versiune web. Unul dintre principalele atuuri ale Nokia Maps, redenumită Here, este faptul că hărțile pot fi salvate în telefon pentru navigare offline. Pe un dispozitiv cu Windows Phone 8, pachetul ocupă 2,2 GB, notează „The Verge“.

Hărțile online pot fi accesate la adresa here.net. Printre funcțiile de care se bucură Here se numără Collections, vizualizarea 3D și Map Creator. Prima stochează, în contul Nokia, toate locurile pe care utilizatorul le-a vizitat pentru a fi accesate într-un timp cât mai scurt. Hărțile 3D sunt asemănătoarea funcției Flyover din Apple Maps și reproduc detaliile de nivel și infrastructura orașelor. Și, în final, Map Creator permite utilizatorilor să introducă date în hărți, de la numele străzilor până la informații despre trafic.

Cât despre concurarea cu Street View, Nokia a cumpărat compania Earthmine care va furniza imaginile. Alături de această mutare, Nokia a încheiat un parteneriat și cu Mozilla pentru ca Here să fie aplicația predefinită pentru navigare din Firefox OS.

Și finlandezii au anunțat că aplicația pentru iOS a fost deja încărcată în App Store și așteaptă aprobarea Apple. Aceasta include navigare turn-by-turn și informații despre transportul public. De asemenea, dezvoltatorii beneficiază și de SDK-ul (Software Development Kit) Nokia Here pentru o integrare cât mai bună a hărților cu aplicațiile lor. Însă versiunea pentru Firefox OS va fi lansată abia la anul, dat fiind că nici sistemul de operare nu este gata.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite