Mai aveţi casetofoane? 50 de ani de la inventarea casetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au trecut 50 de ani de la inventarea casetelor
Au trecut 50 de ani de la inventarea casetelor

Mulţi dintre noi încă avem prin dulapuri casete audio. Acestea au fost populare în anii ’80 şi ’90, iar pe 13 septembrie acest mediu de stocare a împlinit oficial 50 de ani, potrivit Gizmodo.

Caseta audio cu bandă magnetică a fost inventată de către inginerii de la Philips. Aceştia şi-au prezentat produsul la sediul din Amsterdam, pe 13 septembrie 1963. Caseta are o bandă audio de 3,15 milimetri şi a fost construită pentru a înlocui rolele pentru dictafoane.

Totuşi, acest mediu de stocare a devenit mult mai popular decât se aştepta oricine. Acesta oferea mai mult spaţiu – de obicei, se puteau înregistra 90 de minute de muzică, de două ori mai multă decât se poate înregistra pe viniluri - şi atât muzicienii, cât şi fanii au avut mult de câştigat de pe urma lui.

Caseta a revoluţionat şi casetofanele auto, care permiteau ascultarea ambelor părţi ale unei casete fără să fie nevoie de întoarcerea acesteia. Potrivit Wikipedia, ultima maşină care a incorporat un casetofon a fost produsă în 2010, de Lexus.

Caseta a devenit acum un obiect care ar putea debusola majoritatea adolescenţilor, însă pentru mulţi a rămas o sursă de nostalgie.  

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.                                             

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite