Lipiţi de Facebook: jumătate din utilizatorii Facebook îl verifică la câteva momente după ce se trezesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ne verificăm Facebook-ul de 14 ori pe zi FOTO Adevărul
Ne verificăm Facebook-ul de 14 ori pe zi FOTO Adevărul

Cât de des vă verificaţi Facebook-ul? Potrivit unui studiu realizat de firma de analiză IDC, un utilizator obişnuit de mobil îşi verifică Facebook-ul de 14 ori pe zi.

Studiul bazat pe 7.446 de utilizatori de iPhone şi Android din Statele Unite ale Americii, cu vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani, a mai ajuns la concluzia că 79% din oameni îşi verifică telefonul în primele 15 minute după ce s-au trezit. O majoritate nici măcar nu aşteaptă atât, ci verifică instantaneu, după ce s-au trezit. Astfel, 62% din oameni îşi verifică notificările de pe smartphone imediat după ce s-au trezit.

Sondajul a fost sponsorizat chiar de către Facebook, dar a ajuns la concluzia că reţeaua socială este a treia cea mai folosită aplicaţie de către utilizatori, după browser şi e-mail. 

Dar 70% din utilizatori sunt frecvent pe Facebook, iar jumătate îl verifică zilnic. Astfel, un utilizator mediu stă pe Facebook 30 de minute doar de pe smartphone.

Dacă prietenii voştri vi se par indolenţi pentru că verifică Facebook-ul mereu, chiar şi când vorbesc cu voi, să ştiţi că nu sunt singurii. Ei fac parte dintr-o categorie destul de extinsă de oameni. 46% îşi verifică Facebook-ul la cumpărături, 48% în timpul exerciţiilor fizice, iar 47% în timp ce gătesc. De asemenea, 50% verifică Facebook atunci când sunt la film.

Statisticile se aplică şi la voi? În România nu sunt încă studii pe folosirea Facebook-ului. Ştim doar că e foarte greu să stai departe de reţeaua lui Zuckerberg atunci când un telefon sună încontinuu de la notificările de pe reţeaua socială.
 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite