Kim Dotcom, înspăimântat de armele 3D. A scos planurile de pe site-ul Mega

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kim Dotcom s-a declarat foarte îngrijorat de armele ce pot fi tipărite cu imprimante 3D
Kim Dotcom s-a declarat foarte îngrijorat de armele ce pot fi tipărite cu imprimante 3D

Armele fabricate cu ajutorul imprimantelor 3D l-au speriat şi pe infamul Kim Dotcom. După ce Departamentul de Stat al SUA i-a cerut creatorului armei 3D să şteargă planurile de pe reţaua lui, Kim Dotcom promite să scoată linkurile către ele de pe site-ul Mega.

Kim Dotcom, creator al site-urilor de filesharing megaupload.com şi mega.co.nz, a declarat, pentru TechCrunch, că armele ce pot fi create cu ajutorul imprimantelor tridimensionale reprezintă un perciol pentru securitatea comunităţii.

„E înfricoşător că oamenii pot tipări arme ce nu pot fi depistate de detectoarele de metale. Asta ar trebui să îngrijoreze pe toată lumea“, a declarat Dotcom.

Potrivit site-ului Newstalk ZB, „planurile erau disponibile pe site-ul Mega deţinut de Dotcom, însă antreprenorul le-a cerut angajaţilor să şteargă fişierele care erau accesibile publicului larg“.

Defense Distributed, organizaţie fondată de americanul Cody Wilson, a publicat săptămâna, săptămâna trecută, documentele pentru prima armă printată 3D. 

Oamenii au fost încântaţi de proiect şi au acţionat spre a descărca planurile.  După ce planurile au ajuns pe site, au fost descărcate de 100.000 de ori, iar Departamentul de Stat al SUA a decis că trebuie să ia câteva măsuri.

Cody Wilson plănuieşte să transforme acest proiect într-o afacere. A obţinut la mijlocul lunii martie o licenţă pentru a vinde astfel de arme, iar primul test cu Liberator, prima armă printată 3D, s-a dovedit un succes. Pentru asta el a folosit o imprimantă 3D cumpărată de pe eBay cu 8.000 de dolari, iar arma a fost asamblată din diverse componente de plastic. Singurul lucru de metal este mecanismul de tragere.

Vrem să discutăm cu voi. Vizitaţi-ne şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite