GIF-ul românesc are casă pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comunitatea Reddit România este una mică, dar activă. Începând de ieri, Reddit România s-a extins şi a deschis un topic unde internauţii pot introduce GIF-uri adaptate la ţara noastră.

Internetul este plin de imagini animate care devin virale. Cu toate acestea, din România nu au ieşit foarte multe. RoGifs este răspunsul la această problemă.

Deschis de ieri de către redditorii români, RoGifs este locul unde se adună imagini-răspuns la anumite situaţii din ţara noastră, unele exemplificate mai jos. 

GIF-ul e folosit pentru a arăta scurt o imagine amuzantă, pentru a reacţiona la un eveniment sau pur şi simplu pentru amuzament.

Am selectat mai jos câteva exemple, dintre cele mai populare, dar linkul către RoGifs poate fi accesat aici. 

"Când vreau să dau bine în public"

image

"Death Threat"

image

"Cristian Gava - Evident"

image

Fenomenul When You Live in ... 

Unul dintre locurile unde puteţi găsi GIF-uri adaptate României sunt blogurile de Tumblr făcute pentru a descrie situaţiile din oraşele lumii. Fără să se ştie de unde au pornit, ele au evoluat, iar acum aproape fiecare oraş are un blog în care viaţa în oraş este descrisă în GIF-uri.

În România, există bloguri When You Live in pentru Bucureşti, Timişoara, Brăila, Constanţa, iar în Moldova există un blog pentru Chişinău.

image

Evoluţia unui fenomen

GIF-ul a fost introdus de CompuServe în 1987 şi a fost folosit pe internet de atunci. Dar ascensiunea lui a venit în ultimii ani, odată cu dezvoltarea reţelelor sociale alternative.

În 2012, cuvântul GIF a fost recunoscut ca verb şi ca substantiv. Aripa americană a Oxford University Press a votat GIF drept cuvântul anului 2012, menţionând că acesta a evoluat "într-o unealtă serioasă pentru cercetare şi jurnalism".

De când a evoluat, site-uri întregi au fost create în jurul GIF-ului, Buzz Feed fiind unul dintre exemple. Ilustrarea unor poveşti complicate în GIF-uri a devenit un trend. De asemenea, evenimentele sunt de multe ori rupte în bucăţi de câteva secunde, animate.

Evoluţia GIF-ului în 2013 a fost apariţia reţelelor mobile care permiteau filmări întrerupte de şase secunde (Vine) sau 15 secunde (Instagram). A fost recunoaşterea influenţei unui format care părea că va rămâne dedicat adâncurilor internetului.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite